Όλο και πιο δημοφιλής η αεροσφαίριση στη Ρόδο

Όλο και πιο δημοφιλής η αεροσφαίριση στη Ρόδο

Όλο και πιο δημοφιλής η αεροσφαίριση στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 769 ΦΟΡΕΣ

Μετά την ίδρυση του συλλόγου στο νησί μας, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη του αθλήματος με τη διεξαγωγή αγώνων

Μια νέα κίνηση στη Ρόδο σχετική με την αεροσφαίριση αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, και από τον περασμένο Ιούλιο είχε ως αποτέλεσμα πια την ίδρυση του συλλόγου για τη δήλωση της νομιμότητας της.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη γι’ αυτό το άθλημα, μιας και είναι πλέον θέμα χρόνου η ίδρυση της ομοσπονδίας του και στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από τις δράσεις σε φιλανθρωπικές και εθελοντικές εκδηλώσεις αλλά έχει και το δικό της αναπτυξιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις και φορείς του νησιού.

Η διοίκηση
Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Ρόδου θα έχει τη μόνιμή διοίκησή του μετά την πενταμελή προσωρινή όπως αναδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα, αποτελούμενη από τους παρακάτω:

Πρόεδρος: Χρήστος Σταματίδης
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Βρετέας
Γενικός Γραμματέας: Ευστράτιος Καυλακώνης
Ταμίας: Παναγιώτης Βασιλείου
Μέλος: Μιχαήλ Βασιλάκης
-Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη πια της διοίκησης με διετή θητεία θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή.

Οι διοργανώσεις
Πρώτος στόχος είναι μέσα στο 2017 και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο να γίνει στο νησί μας το «Aegean War II» μετά την αντίστοιχη διοργάνωση στην Κω. Για τον συγκεκριμένο αγώνα θα προσκληθούν όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου από το νησί του Ιπποκράτη αλλά και αθλητές από Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα, Αθήνα, Ιωάννινα και Κρήτη, όπου υπάρχουν αντίστοιχες σημαντικές δράσεις στην αεροσφαίριση.

Το συγκεκριμένο άθλημα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές αφού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε προσφάτως στη Ρωσία έλαβαν μέρος 3500 αθλητές, αριθμός τεράστιος.

Με τη διοργάνωση αγώνων θα μπορέσουν να ξεκινήσουν νέοι σύλλογοι στα Δωδεκάνησα πια και να γίνει πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον η πραγματοποίηση ενός πρωταθλήματος μόνο για τους αθλητές από το νομό μας. Ήδη αθλητές ασχολούνται με το άθλημα και βρίσκονται εκτός από την Κω και τη Ρόδο, στην Τήλο, την Κάρπαθο και την Κάλυμνο.

Η δράση στην κοινωνία
Το επόμενο διάστημα, εκτός από μια διοργάνωση παρουσίασης για να γίνει ευρέως γνωστός ο σύλλογος, είναι στα άμεσα σχέδια της διοίκησής του και μια συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο. Μέσω αυτής οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου θα γίνουν γνώστες της όλης προσπάθειας, θα είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν κινήσεις για την ανεύρεση περιοχών διεξαγωγής αγώνων αλλά και στέγασης του συλλόγου, ενώ πρόκειται να υπάρξει και μια ενημέρωση για το πώς μπορεί η αεροσφαίριση να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η υποστήριξη
Στον αγώνα της Κω κάπου 90 άνθρωποι, αθλητές και διαιτητές, έλαβαν μέρος, δείγμα της ταχείας ανάπτυξης της αεροσφαίρισης αλλά και της υποστήριξης από τους τοπικούς φορείς και τα ΜΜΕ του νησιού. Κάτι ανάλογο είναι κοντά στο να γίνει και στη Ρόδο, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως το άθλημα αποκτά τεράστια δημοφιλία και ταιριάζει στο DNA του Έλληνα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πατέρα Γεωργίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου που βοηθά το σύλλογο στα πρώτα του βήματα με παραχώρηση χώρου για το ΔΣ, που τον ευχαριστεί μάλιστα γι’ αυτό. Εκτός αυτού, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στη Ρόδο, με υποστήριξη στο σύλλογο, δείχνοντας με κάθε τρόπο την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στο όλο εγχείρημα.

Η εγγραφή μελών και επικοινωνία με το σύλλογο
Όποιος θέλει να εγγραφεί ως μέλος στο σύλλογο για να συμμετέχει πια επισήμως στους αγώνες θα πρέπει κατ’ αρχάς να είναι άνω των 18 ετών προσκομίζοντας τα παρακάτω:
-Ταυτότητα
-Ποινικό μητρώο
-Αίτηση εγγραφής από το σύλλογο
-Ατομική υπεύθυνη δήλωση
-Πιστοποιητικό υγείας πρόσφατο με ισχύ ενός χρόνου
-2 φωτογραφίες 3χ3

Όλοι οι αγώνες γίνονται, αφού υπάρχει πια επισήμως σύλλογος, με την άδεια της αστυνομίας και του λιμεναρχείου όταν πρόκειται να υπάρχουν μετακινήσεις σε άλλες περιοχές για τη διεξαγωγή τους.

Έτσι, κανείς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί πέραν των αγώνων και των εγκεκριμένων περιοχών να φέρει όπλο-ρέπλικα για οποιονδήποτε λόγο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογήσουν στο facebook: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΡΟΔΟΥ» ή να καλέσουν στο τηλέφωνο του συλλόγου: 6949908008.

Τι είναι η αεροσφαίριση
Η αεροσφαίριση είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.

Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης, στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.

Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η αεροσφαίριση συμπεριλαμβάνει επίσης την συλλογή και τροποποίηση των αεροβόλων airsoft με τη μορφή μοντελισμού.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή