Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απεργία των ναυτεργατών

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απεργία των ναυτεργατών

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απεργία των ναυτεργατών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ που αποτελείται από Σωματεία εργαζομένων νησιωτών οι οποίοιζουν στο πετσί τους όλο το χρόνο και όχι μόνο όταν έχουν απεργία οι ναυτεργάτες, το πώς εννοούν οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, εκφράζει την αλληλεγγύη της στην απεργία των ναυτεργατών και ζητά να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι ναυτεργάτες ζητούν τα στοιχειώδη: Να έχουν Συλλογική Σύμβαση, όπως ζητούν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας και να μη φορολογείται το εισόδημά τους με 54% (!), πράγμα που νομοθετήθηκε μαζί με το νέο ασφαλιστικό (ν.4387/2016). Πραγματική πρόκληση μάλιστα την ίδια στιγμή που οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 57 διαφορετικές φοροαπαλλαγές!

Διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ αίτημα των μεγαλεμπόρων της περιοχής μας που προσπαθούν να το καμουφλάρουν ως καθολικό αίτημα των επιχειρηματιών (άρα δηλαδή και των μικρών -αυτοαπασχολουμένων), να σπάσει η απεργία των ναυτεργατών αξιοποιώντας το νόμο 4256/2014 που στην ουσία απαγορεύει στους ναυτεργάτες να απεργούν, αφού δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δρομολογεί πλοία «ασφαλείας».

Βεβαίως οι ναυτεργάτες έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι ξέρουν με την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους να ακυρώνουν στην πράξη τέτοιες μεθοδεύσεις. Είναι δεκάδες οι απεργίες που έχουν πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια όντας επιστρατευμένοι.

Είναι σίγουρο ότι δεν έπιασε ο πόνος τους μεγαλέμπορουςτου νησιού μας για το κοινωνικό συμφέρον, το οποίο σίγουρα δεν υπηρετείται από αυτό που προτείνουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη τους που φοβούνται ότι ενδεχομένως θα θιγούν αν συνεχιστεί η απεργία.

Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση, ο υπουργός ναυτιλίας και ο Δωδεκανήσιος υφυπουργός που είναι τάχα η φωνή των Δωδεκανησίων στην κυβέρνηση (όχι όλων βέβαια, φρόντισε να δώσει ήδη δείγματα γραφής ποιανών) να προχωρήσουν σε τέτοια ενέργεια.

Επίσης μιας και έπιασε ο πόνος ξαφνικά για τους φοιτητές και τους ασθενείς την Τοπική Διοίκηση Α’ και β΄ βαθμού, να τους θυμίσουμε ότι είναι οι δικές τους πολιτικές, αυτές που στήριξαν και εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια, που έφτασαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο και στη Ρόδο και στα μικρότερα νησιά πχ στην Κάρπαθο που αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με το ακτοπλοϊκό.

Οι Ροδίτες μπορούν να κρίνουν, γιατί πληρώνουνχρυσά τα εισιτήρια, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά και δυστυχώς δεν τυχαίνει να ασθενούν μόνο κατά την περίοδο των απεργιών. Για να μην ανοίξουμε και το ζήτημα της υγείαςστην περιοχή μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο, στα κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, που αυτή είναι που αναγκάζει το ροδίτικο λαό να ανεβαίνει στην Αθήνα για να γίνει καλά.

Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση αν ενδιαφέρονται στοιχειωδώς για τη μεταφορά των ασθενών και των φοιτητώνκατά τη διάρκεια της απεργίας, να επιβάλλουν στις αεροπορικές εταιρείες να τους μεταφέρουν δωρεάν και να μην τους χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού για να καλύψουν την ανοιχτή στήριξη στους εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής μας να καταδικάσουν με κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια στοχοποίησης των ναυτεργατών και του κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρείται και να εκφράσουν πολύμορφα την αλληλεγγύη τους.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου