Ελεύθερη 53χρονη Ροδίτισσα που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή

Ελεύθερη 53χρονη Ροδίτισσα που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή

Ελεύθερη 53χρονη Ροδίτισσα που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 969 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της 53χρονη που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή.

Η 53χρονη διατηρούσε επιχείρηση από το 2004 έως τον Οκτώβριο του 2015 οπότε και μίσθωσε το ακίνητο σε άλλη επιχείρηση, αρνείται κάθε κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Στέλιο Κιουρτζή απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε μεταξύ άλλων ότι όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2015 όταν μετέβη σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο προκειμένου να κάνει διακανονισμό για οφειλή ύψους 11.190 ευρώ της επιχείρησης της, καθώς εκείνη την ημέρα της είχαν κόψει το ρεύμα.

Στο υποκατάστημα της ΔΕΗ πληροφορήθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχε το ποσό των 45.857 ευρώ συν το ΦΠΑ που είχε προστεθεί στο λογαριασμό ρεύματος της επιχείρησης της, ο οποίος πλέον συνολικά ανέρχονταν στις 62.632 ευρώ, ως αποτέλεσμα δήθεν ρευματοκλοπής.

Η 53χρονη απευθύνθηκε διά της δικηγόρου της κ. Στέλλας Ρουμπέτη στη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. αλλά και στο υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. εκ νέου και ζητώντας εξηγήσεις επ΄αυτού, και τότε της δόθηκαν για πρώτη φορά στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στις 17-06-2015 «διαπιστώθηκαν ευρήματα παραβίασης του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας», η δε εν λόγω Υπηρεσία ενημέρωσε τη Δ.Ε.Η. και το αντίστοιχο τμήμα αυτής, ως αρμόδια για την πιστοποίηση των καταναλώσεων ότι «για τη χρονική περίοδο από 16-07-2008 έως και την 01-06-2015 η ποσότητα της διαφυγούσας ενέργειας ανήρχετο σε 238.560 kwh, ενώ η χρεωστική διαφορά που προέκυψε ήταν ύψους 48.857,88 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και το ποσό αυτό ενσωματώθηκε στο λογαριασμό που εκδόθηκε τον 11ο/2015».

Η 53χρονη ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά έγιναν απουσία και εν αγνοία της χωρίς ποτέ να της δοθεί η ευκαιρία να ελέγξει τον μετρητή και τα ευρήματα του ελέγχου, ενώ διερωτήθηκε πως γίνεται και στους προηγούμενους ελέγχους της εταιρείας δεν παρατηρήθηκε καμία «παρέμβαση» στο μετρητή.

Η 53χρονη επεσήμανε επίσης ότι η «απόδειξη» της ρευματοκλοπής, δηλαδή ένα φύλλο ελέγχου που αναφέρει όλα όσα έχουν βρεθεί στο μετρητή της, δεν έχει υπογραφεί καν από τους ελεγκτές. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η 53χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο