Στο εδώλιο Λευκορωσίδα για απόπειρα κατά του συζύγου της

Στο εδώλιο Λευκορωσίδα για απόπειρα κατά του συζύγου της

Στο εδώλιο Λευκορωσίδα για απόπειρα κατά του συζύγου της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 776 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται ως ηθική αυτουργός

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω καλείται να καθίσει αύριο 44χρονη από την Λευκορωσία κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 59χρονου εν διαστάσει συζύγου της!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου 2012 στην οδό Τηλιακού στην πόλη της Ρόδου όπου βρίσκεται το γραφείο του 59χρονου, ο οποίος και είχε δεχτεί επίθεση από άγνωστο ή άγνωστα άτομα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι!

Για την υπόθεση – η οποία από την αρχή είχε χαρακτηριστεί ως «περίεργη» -είχε διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο της οποίας και κλήθηκε να καταθέσει τόσο η 44χρονη από την Λευκορωσία όσο και ο γιος της (από προηγούμενο γάμο).

Παράλληλα ο 59χρονος, έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και εκπροσωπείται από το δικηγόρο κ. Φώτη Ρωμαίο, ενώ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση και εν συνεχεία εισήχθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο

και με βούλευμά του αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 44χρονης από την Λευκορωσία για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 59χρονου πρώην συζύγου της, ενώ απεφάνθη να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της για ηθική αυτουργία σε ληστεία από την οποία προήλθε βαριά σωματική βλάβη.

Το περιστατικό
Ο 59χρονος τεχνίτης γυψοσανίδων διατηρεί γραφείο στη πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα επί της οδού Τηλιακού αλλά και επιχείρηση στη περιοχή Τσαΐρι. Σύμφωνα με τους περίοικους ο 59χρονος κάθε βράδυ από τις 9-10 το βράδυ και έπειτα πήγαινε στο γραφείο του όπου και εργαζόταν μέχρι αργά.

Έτσι έγινε και στις 2 Μαρτίου 2012 το βράδυ, κάτι που προφανώς ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως περίπου στις 3 τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου από το γραφείο του 59χρονου ακούστηκαν φωνές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, μικρή λίμνη αίματος βρίσκονταν στην αυλή μπροστά από τη πόρτα του γραφείου του 59χρονου, αλλά και σταγόνες στα σκαλιά και στο κάγκελο της σκάλας μέχρι και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, αποδείκνυαν πως κάτι είχε συμβεί.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και προσωπικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος μαζί με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έσπευσαν στη περιοχή και άρχισαν τις έρευνες. Περίπου στις 10 το πρωί και μετά από παρέμβαση των αστυνομικών ο 59χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε χάσει αρκετό αίμα από τα τρία τραύματα που έφερε στο κεφάλι και ήταν αρκετά σοβαρά.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών εντάθηκαν καθώς αρκετά ήταν τα ερωτηματικά που προέκυψαν αναφορικά με το πόσοι και ποιοι ήταν οι δράστες, αν η ενέργεια αυτή είχε στόχο την ληστεία καθώς οι ίδιες πληροφορίες ήθελαν να έχουν εξαφανιστεί και 1600 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 59χρονος την ώρα που βγήκε από την αποθήκη και ήταν έτοιμος να κλειδώσει την πόρτα εισόδου, δέχτηκε επίθεση από άγνωστο ή άγνωστους δράστες με ένα σιδερένιο αντικείμενο και έχοντας πρόθεση να τον σκοτώσουν τον χτύπησαν στο κεφάλι τουλάχιστον τρεις φορές προκαλώντας του έντονη αιμορραγία και βαριάς μορφής σωματικές βλάβες.

Στον ανακριτή
Τον Φεβρουάριο του 2013 ο 59χρονος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κ.κ. Παναγιώτη Πανιέρα και Στέλιο Κιουρτζή, κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, καθώς τον Δεκέμβριο του 2012 μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, από την οποία προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της 44χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος επεσήμανε στην κατάθεσή του το πλέον σημαντικό στοιχείο που οδήγησε στην εξέλιξη αυτή, δηλαδή τις αντιφάσεις στις οποίες επέπεσε η 44χρονη εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν αλλά και την κατάσταση στην οποία βρήκε τον σύζυγο της, το βράδυ της επίθεσής του, αλλά κυρίως το γεγονός πως στη κατάθεση της μίλησε για μία τσάντα με έγγραφα και το ποσό των 1.600 ευρώ που κρατούσε ο σύζυγος της, για την ύπαρξη της οποίας –σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας - δεν γνώριζε!

Πάντως ο 59χρονος είχε ζητήσει και έχει γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαλευκανθεί περαιτέρω η υπόθεση, ενώ ζήτησε επίσης να συμπεριληφθούν στη δικογραφία και οι φωτογραφίες που λήφθηκαν από τον τόπο της απόπειρας από την αστυνομία, προκειμένου να αποδειχτούν τα όσα είχε επισημάνει.

Τον Ιούνιο του 2013 η 44χρονη συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Γιάννη Σκλάβο προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί όπου αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε πως ο 59χρονος της έκανε τον βίο αβίωτο αφού όχι μόνο ήταν μανιώδης παίχτης του καζίνο αλλά παράλληλα βιοπραγούσε σε βάρος της.

Η ίδια εξήγησε πως όλες αυτές τις κατηγορίες τις εξαπέλυσε εναντίον της, καθαρά για αντιπερισπασμό.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα η 44χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κάποιος όρος.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο