Εγκρίθηκε η μελέτη για το παραλιακό πεζοδρόμιο της Ρόδου

Εγκρίθηκε η μελέτη για το παραλιακό πεζοδρόμιο της Ρόδου

Εγκρίθηκε η μελέτη για το παραλιακό πεζοδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1472 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από την θαλασσινή πύλη μέχρι το λιμάνι της Ακαντιάς.

Στην σχετική απόφαση της η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου, αναφέρει τα εξής:
“ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης εφαρμογής με θέμα “Aνάπλαση παραλιακής ζώνης από θαλασσινή πύλη μέχρι λιμένα Ακαντιάς” εντός του αρχαιολογικού χώρου της μεσαιωνικής πόλης Ρόδου, σύμφωνα με τις κάτωθι παρατηρήσεις:

1. Να κατασκευαστεί άμεσα και σε προτεραιότητα ο ξύλινος πεζόδρομος, σε όλο το μήκος του θαλάσσιου μετώπου, από το τουριστικό λιμάνι ως το λιμάνι της Ακαντιάς. Να καταργηθεί ο εξωτερικός δρόμος επί της ακτής Προμηθέως ως την συμβολή της οδού Αυστραλίας, εφόσον εξασφαλίζεται ότι δεν δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης. Η κατάργηση του προαναφερόμενου δρόμου να ληφθεί υπόψη κατά την εκπόνηση της Β’ φάσης της πολεοδομικής μελέτης της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου.

2. Να κατασκευαστεί άμεσα και σε προτεραιότητα ο χώρος στάθμευσης οχημάτων στο λιμάνι της Ακαντιάς, σε θέση που θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την ΕΦΑ Δωδεκανήσου. Ο ποδηλατόδρομος να κατασκευαστεί, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η κατασκευή του χώρου στάθμευσης.

3. Να υλοποιηθεί η διαμόρφωση του χώρου μπροστά από τη θαλασσινή πύλη, με απλούστερες λύσεις στις επιστρώσεις, αποφυγή χρήσης πολλαπλών υλικών, να μην κατασκευαστεί ο καταρράκτης και να μην απομακρυνθούν οι υφιστάμενοι φίκοι.
4. Η μελέτη των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πρέπει να έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων (υπηρεσίες δήμου, κ.λπ.), οι οποίες θα υποβληθούν και στην ΕΦΑ Δωδεκανήσου.

5. Να συνταχθεί μελέτη ακτομηχανικής, η οποία θα εξετάζει τις επιπτώσεις των προτεινόμενων επεμβάσεων.
6. Όλες οι επιμέρους μελέτες που απαιτούνται να υποβληθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ συμπεριλαμβανομένης της μελέτης του ξύλινου πεζοδρόμου-προβόλου.

7. Σε ότι αφορά στο λιμενοβραχίονα θα πρέπει να συνταχθεί ξεχωριστή μελέτη, η οποία να συμπεριλαμβάνεται στη μελέτη ακτομηχανικής. Η θέση του λιμενοβραχίονα να αποφασιστεί σε συνεργασία με την ΕΦΑ Δωδεκανήσου.

Η υπουργός
Λυδία Κονιόρδου

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου