Πιάστηκε με το αρνί στον ώμο

Πιάστηκε με το αρνί στον ώμο

Πιάστηκε με το αρνί στον ώμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1178 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή

Δύο χρόνια φυλάκιση κόστισε σε αλλοδαπό Ρουμανικής καταγωγής το αρνί που επιχείρησε να κλέψει από μαντρί πριν από έξι χρόνια στον Αρχάγγελο!

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο δίκασε χθες την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον Ρουμάνο και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή με τριετή αναστολή, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντας αθώο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια στον Αρχάγγελο της Ρόδου με «πρωταγωνιστές» τον Αλβανό και τον Ρουμάνο, οι οποίοι κατηγορούνταν για απόπειρα ζωοκλοπής από κοινού. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα , όλα έγιναν στην αγροτική περιοχή «Άη Γιάννης» στον Αρχάγγελο της Ρόδου στις 7 Σεπτεμβρίου 2011 και περί τη μία και μισή το μεσημέρι. Οι δύο κατηγορούμενοι πήγαν σε περιφραγμένο μαντρί που υπήρχε στην περιοχή, και ο Ρουμάνος μπήκε μέσα άρπαξε ένα αρνί, το φόρτωσε στους ώμους του και άρχισε να τρέχει, βγήκε έξω από τον φράχτη προκειμένου να δώσει το ζώο στον Αλβανό που περίμενε έξω από αυτό μαντρί!

Ωστόσο οι δύο αλλοδαποί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη του, δεν πήραν δηλαδή το ζώο, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τον πεθερό του ιδιοκτήτη της μάντρας, ο οποίος και άρχισε να τους φωνάζει, τρέποντας τους σε φυγή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού στην αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν συλληφθεί, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στον Αλβανό επιβλήθηκε και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο