Σε χειμερία νάρκη ο πρωτογενής τομέας

Σε χειμερία νάρκη ο πρωτογενής τομέας

Σε χειμερία νάρκη ο πρωτογενής τομέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 480 ΦΟΡΕΣ

«O πρωτογενής τομέας είναι σε χειμερία νάρκη και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για να… πάρει μπροστά» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης με αφορμή την τρίτη παράταση για αιτήσεις ενίσχυσης από νέους αγρότες.

Όπως είπε συνεχώς ανεβαίνει η φορολογία, αυξάνεται το κόστος ενώ αυξάνονται και οι έμμεσοι φόροι, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα το… θάψιμο του πρωτογενή τομέα, όπως είπε.

«Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, δηλαδή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες αποφάσεις και περισσότερο στα νησιά που είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι και παραγωγοί που να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, γιατί η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού δεν οδηγεί και στα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά τους νέους αγρότες έχει παραταθεί για τρίτη φορά μέχρι 30 Ιανουαρίου, η προθεσμία των αιτήσεων. Αυτός είναι ένας λόγος προβληματισμού καθώς δε φαίνεται να υπάρχει το ενδιαφέρον που προσδοκούσαν όλοι» κατέληξε.

Η πιστοποίηση ντόπιων προϊόντων
Σημειώνεται ότι η περιφέρεια μετά το μελεκούνι αναμένει τις αποφάσεις από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για την πιστοποίηση και άλλων τοπικών προϊόντων της περιοχής μας όπως το λόπι Ρόδου, το κρασοτύρι της Κω, και τη σιτάκα Κάσου.

Επίσης ο φάκελος για το μελεκούνι έχει κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της ευρωπαϊκής επιτροπής για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να είναι και εκεί προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Αυτό διαρκεί σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη σχεδόν τρία χρόνια καθώς είναι πολύπλοκη διαδικασία για να πάρουμε την ονομασία.

Σε ότι αφορά τα ελληνικά δεδομένα η διαδικασία διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο για να πάρουμε την πιστοποίηση. Τέλος σημειώνεται ότι η περιφέρεια συμμετέχει στην έκθεση Expotrof από τις 27 έως τις 30 του μήνα στο ολυμπιακό κέντρο ξιφασκίας με την παρουσία 28 παραγωγών από 16 νησιά της περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου