Απηλλάγη ο πρόεδρος των Φανών που κατηγορούνταν για ψευδή καταμήνυση

Απηλλάγη ο πρόεδρος των Φανών που κατηγορούνταν για ψευδή καταμήνυση

Απηλλάγη ο πρόεδρος των Φανών που κατηγορούνταν για ψευδή καταμήνυση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το 2010 με αφορμή την ολοσχερή καταστροφή από φωτιά του σκάφους του

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης, ο οποίος κατηγορούνταν για ψευδής καταμήνυση.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το 2010 με αφορμή την ολοσχερή καταστροφή από φωτιά, του σκάφους του κ. Νικολίτση το οποίο είχε δεμένο στο λιμανάκι των Φανών. Κατά την προανάκριση που διενεργήθηκε από το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της ενέργεια αυτής, ο κ. Νικολίτσης ερωτήθηκε αν έχει διαφορές με κάποια άτομα και εκείνος δήλωσε τα ονόματα των τριών ανδρών, οι οποίοι στη συνέχεια υπέβαλλαν σε βάρος του προέδρου των Φανών μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, τον απάλλαξε από την κατηγορία.

Η πυρκαγιά στο σκάφος του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Φανών κ. Βασίλη Νικολίτση εκδηλώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα στις 7 Οκτωβρίου 2010.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι φλόγες τύλιξαν το σκάφος, ενώ μερικές από αυτές προκάλεσαν φθορές και σε δύο άλλα σκάφη που ελλιμενίζονταν δίπλα. Από τη φωτιά κόπηκε το σχοινί που κρατούσε δεμένο το αλιευτικό, το οποίο παρασύρθηκε από τα κύματα έξω από το λιμάνι και προσάραξε μερικά μέτρα μακρύτερα σε παραλία όπου και μετατράπηκε σε στάχτες.

Στο τόπο της πυρκαγιάς έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου η οποία και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασώσει το σκάφος.

Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού Βασίλης Νικολίτσης με την γνωστοποίηση της είδησης ότι η βάρκα του είχε καεί, αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και νοσηλεύτηκε στη Καρδιολογική Κλινική.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο