Ξεκίνησε η δίκη στη Ρόδο για την περίεργη έκτρωση

Ξεκίνησε η δίκη στη Ρόδο για την περίεργη έκτρωση

Ξεκίνησε η δίκη στη Ρόδο για την περίεργη έκτρωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1330 ΦΟΡΕΣ

Είχε ξεχάσει το κεφάλι του μωρού στη μήτρα

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης 64χρονου γιατρού που υπηρετεί σε νοσοκομείο νησιού της Δωδεκανήσου και ο οποίος κατηγορείται ότι κατά την διάρκεια έκτρωσης άφησε στη μήτρα 40χρονης γυναίκας το κεφάλι του μωρού!

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν χθες και κατέθεσαν η 40χρονη -σήμερα -γυναίκα, η υπεύθυνη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου και ο αναισθησιολόγος ιατρός. Ωστόσο λόγω ωραρίου και καθώς απομένουν να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 14 Μαρτίου 2017.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Βάνα Περή και πολιτική αγωγή ο κ. Δημήτρης Καρδούλιας.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της 40χρονης γυναίκας η οποία άρχισε να εξιστορεί την εγκυμοσύνη της στο δεύτερο παιδί της το 2009, την διάγνωση ότι υπήρχε πρόβλημα με το μωρό και πως θα έπρεπε να σταματήσει την κύηση, επαναλαμβάνοντας με κάθε λεπτομέρεια και φανερά συγκλονισμένη τα όσα έχει αναφέρει και στη μήνυση της.

Ήταν Φεβρουάριος του 2009 όταν η 40χρονη – σήμερα- γυναίκα, έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Μερικούς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο της ίδιας χρονιάς η γυναίκα προέβη σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της κύησης της αλλά και την υγεία του εμβρύου.

Τότε ο γιατρός της εξέφρασε την άποψη ότι η εγκυμοσύνη θα έπρεπε να διακοπεί καθώς το έμβρυο που θα έφερνε στον κόσμο θα έπασχε από σύνδρομο Terner. Γεμάτη ανησυχία η 40χρονη απευθύνθηκε στον 64χρονο γυναικολόγο προκειμένου να της πει την γνώμη του ως έμπειρος ιατρός.

Ο τελευταίος αφού είδε τις εξετάσεις παρέπεμψε την 40χρονη σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου εκεί την συμβούλευσαν να συνεχιστεί η κύηση και να τους επισκεφθεί για επανέλεγχο τον Ιούλιο 2009. Ωστόσο καθώς η 40χρονη ανησυχούσε επισκέφθηκε τον 64χρονο μαιευτήρα στο τέλος Ιουνίου και εκείνος την προέτρεψε να μεταβεί και πάλι στο νοσοκομείο στην Αθήνα και να μην περιμένει την ημερομηνία που της είχαν ορίσει.

Πράγματι η γυναίκα μετέβη στην πρωτεύουσα όπου μετά από μία νέα σειρά εξετάσεων οι γιατροί της είπαν πως η εγκυμοσύνη της θα έπρεπε να διακοπεί καθώς το έμβρυο έφερε πολλά προβλήματα (στους λεμφαδένες, στους πνεύμονες, στην κοιλιά).

Η 40χρονη ρώτησε αν θα έπρεπε η διακοπή να γίνει στην Αθήνα ή στο νησί της και αν αυτό απαιτούσε χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός των Αθηνών της είπε πως ο ίδιος ήταν αδύνατο να το κάνει διότι θα έφευγε εκτός Ελλάδας και εξέφρασε την άποψη πως η κύηση θα έπρεπε να διακοπεί με φαρμακευτική αγωγή και όχι με χειρουργική επέμβαση καθώς αυτή είναι επικίνδυνη μετά τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης (εκείνη ήταν σχεδόν πέντε μηνών).

Η 40χρονη επέστρεψε στο νησί της και ενημέρωσε σχετικά τον 64χρονο, ο οποίος όμως της είπε πως η όλη διαδικασία της αναμονής είναι ψυχοφθόρα για αυτό και είχε αποφασίσει να εισαχθεί σε χειρουργείο με ολική αναισθησία για να μην ταλαιπωρηθεί ψυχικά και σωματικά. Αν και αρχικά η 40χρονη είχε φέρει αντίρρηση τελικά πείσθηκε από τον γιατρό και η επέμβαση προγραμματίστηκε και έγινε στις 30 Ιουνίου 2009 και διήρκησε από τις 2.30 το μεσημέρι έως περίπου τις 5.30 το απόγευμα.

Περίπου μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο 64χρονος γιατρός βγήκε από το χειρουργείο και ενημέρωσε τους συγγενείς της 40χρονης ότι υπήρξαν «δυσχέρειες» κατά την έκτρωση και θα έπρεπε να προχωρήσει σε καισαρική τομή προκειμένου να προστατεύσει την μήτρα και να αφαιρέσει το κεφάλι του εμβρύου το οποίο είχε αποσπαστεί!

Η επέμβαση προχώρησε όπως είπε ο γιατρός και μετά την ολοκλήρωση της οι συγγενείς της 40χρονης έλαβαν την διαβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά, ενώ στον σύζυγο της έδειξαν και το κεφάλι του εμβρύου που δήθεν είχε αφαιρεθεί, τοποθετημένο σε μεταλλικό δοχείο με φορμόλη!

Αλλά και ο 64χρονος γιατρός διαβεβαίωσε τον σύζυγο ότι όλα πήγαν καλά και πως τον δυσκόλεψε λίγο το κεφάλι του εμβρύου το οποίο είχε σφηνωθεί σε δύσκολο σημείο και ότι επειδή αιμορράγησε η μήτρα της 40χρονης προέβη στη συρραφή της.

Η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο , συνήλθε από την νάρκωση και μεταφέρθηκε σε θάλαμο όμως με την πάροδο των ημερών η κατάσταση της αντί να βελτιώνεται χειροτέρευε.

Όπως η ίδια συνεχίζοντας την περιγραφή των όσων συνέβησαν τόσο ενώπιον του δικαστηρίου όσο και στην μήνυση της, στις 4 Ιουλίου 2009 ο πόνος και ο πυρετός συνεχίζονταν και ένιωθε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της. Το απόγευμα της ημέρας εκείνης η 40χρονη μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο προκειμένου για την αντιμετώπιση «αιμορραγίας» η οποία όπως τους είπε ο 64χρονος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης επέμβασης αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και «οφειλόταν σε παλαιό επιφανειακό αιμάτωμα».

Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε υγρό στους πνεύμονες της 40χρονης και η κατάσταση της συνέχιζε να χειροτερεύει. Τότε ο πατέρας της γυναίκας επικοινώνησε με γνωστό καθηγητή και η 40χρονη μετέβη στην Αθήνα με πτήση αεροπορικής εταιρείας. Μαζί της πήγε και ένας ειδικευόμενος ιατρός όμως δεν έγινε διακομιδή, αλλά ταξίδεψε ως επιβάτης.

«Με πόνο ψυχής ταξίδεψα στην Αθήνα με την Ολυμπιακή. Έτρεμα σαν το ψάρι και είχα αφόρητους πόνους» είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη ενώπιον του δικαστηρίου.

Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο των Αθηνών υπεβλήθη σε μία σειρά νέων εξετάσεων και την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε ότι έπασχε από παραλυτικό ειλεό και εν συνεχεία μπήκε για νέα επέμβαση.

«Μου είπαν ότι κινδύνευε η ζωή μου και θα έπρεπε να αφαιρεθεί η μήτρα» είπε η 40χρονη σε δικαστές και ενόρκους και πρόσθεσε ότι η όλη επέμβαση της ζητήθηκε να βιντεοσκοπηθεί για να χρησιμοποιηθεί σε φοιτητές ιατρικής.

«Στο χειρουργείο ήταν πάρα πολλοί γιατροί, για να δούνε κάτι που δεν θα ξαναέβλεπαν στη ζωή τους» είπε η 40χρονη η οποία υπεβλήθη σε εγχείριση της μήτρας και άλλων γεννητικών της οργάνων. Η ίδια τόνισε ότι έμαθε για το κεφάλι του παιδιού όταν πλέον είχε μεταφερθεί από την εντατική σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου στην Αθήνα όπου και παρέμεινε περισσότερες από δέκα ημέρες.

Ο 64χρονος γιατρός από το νησί της, σύμφωνα με την κατάθεση της 40χρονης επικοινώνησε με τον καθηγητή που την εγχείρησε στην Αθήνα όμως ο τελευταίος αρνήθηκε να του μιλήσει γιατί όπως είπε «δεν τον αναγνωρίζει για συνάδελφο του».

Σημειώνεται πως το κεφάλι του εμβρύου αφαιρέθηκε τελικώς από τους εξειδικευμένους γιατρούς στην Αθήνα και όπως η 40χρονη η οποία μεταφέρθηκε με σήψη, πληροφορήθηκε ότι αυτό βρισκόταν κοντά στα νεφρά της.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο