Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα καταπλεύσει στη Ρόδο

Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα καταπλεύσει στη Ρόδο

Γαλλικό πολεμικό πλοίο θα καταπλεύσει στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1158 ΦΟΡΕΣ

Γαλλικό πολεμικό πλοίο, θα καταπλεύσει στη Ρόδο, στις αρχές Μαρτίου, και συγκεκριμένα στις 5 του μήνα, στο πλαίσιο της αποστολής του στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για τη φρεγάτα Montcalm μήκους 139 μέτρων και με πλήρωμα περίπου 150 ατόμων το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας για την επέτειο της ενσωμάτωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία του κατάπλου στη Ρόδο του γαλλικού πολεμικού πλοίου, θα επισκεφτεί το νησί μας και ο ακόλουθος άμυνας της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα Richard Coleman, ως εκπρόσωπος του Γάλλου υπουργού άμυνας.

Μάλιστα θα παραβρεθεί μαζί με τον κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου στη δοξολογία που θα τελεστεί στην ΙΜ Ρόδου και θα παρακολουθήσει την παρέλαση. Ο ακόλουθος άμυνας στις 6 Μαρτίου το απόγευμα θα παραβρεθεί και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι του μεγάλου μαγίστρου για την παρουσίαση του έργου αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου.

Η Γαλλική φρεγάτα, που στην ουσία είναι αντιτορπιλικό, θα αποπλεύσει από τη Ρόδο, το βράδυ της 7ης Μαρτίου. Μάλιστα το 2011 είχε συμμετοχή στον πόλεμο της Λιβύης, είχε συμμετάσχει στη νατοϊκή δύναμη για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο, ενώ είχε πάρει μέρος και σε συνεκπαίδευση με πλοία του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού εστιάστηκε σε τεχνικά αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας, αντιαεροπορικών πυρών και προχωρητικών ελιγμών.

Σημειώνεται ότι Γαλλικό πολεμικό πλοίο «συμμετείχε» και το 2011 στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου, υψώθηκε σε αυτό η Ελληνική σημαία! ‘Ηταν η Γαλλική φρεγάτα JACOUBET (F 794) η οποία επιστρέφοντας στη βάση της, από την αποστολή της στον Ινδικό Ωκεανό και τον Περσικό κόλπο, προγραμμάτισε να βρίσκεται στη Ρόδο τη μέρα της τοπικής επετείου για να τιμήσει τις εκδηλώσεις εορτασμού.

Το πολεμικό πλοίο κατέπλευσε στη Ρόδο ανήμερα της 7ης Μαρτίου και έδεσε στο λιμάνι της Κολώνας, υψώνο-ντας μάλιστα την Ελληνική σημαία, τηρώντας πλέον το νέο νόμο που επιτρέπει στα Γαλλικά πολεμικά πλοία να υψώνουν και άλλη σημαία εκτός της Γαλλικής όταν βρίσκονται σε ξένα λιμάνια.
Μάλιστα ο κυβερνήτης του πλοίου πλωτάρχης Pierr Lachard συνοδευόμενος από την επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας στην Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή και με συνοδεία 5 αξιωματικών του πλοίου, παραβρέθηκε στη δοξολογία που έγινε στον Ευαγγελισμό και κατόπιν παρακολούθησε την παρέλαση δίπλα στο διοικητή της 95 ΑΔΤΕ.

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη