Καλές εμφανίσεις από Τσαρνά και Λυρίου

Καλές εμφανίσεις από Τσαρνά και Λυρίου

Καλές εμφανίσεις από Τσαρνά και Λυρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

Τα δύο μέλη του Ικάρου είχαν συμμετοχή σ’ έναν δυνατό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Moto Cross στα Γιαννιτσά

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Moto Cross για τους αθλητές του Ικάρου.

Ο Άρης Τσαρνάς κατάφερε με μια 1η και μια 3η θέση να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Νίκος Λυρίου πήρε 6η και 4η θέση στα δύο σκέλη και την 5η στη γενική κατάταξη της ημέρας.

Η αναμενόμενη δυνατή βροχή τελικά δεν έκανε την εμφάνισή της στα Γιαννιτσά αλλά το ψιλόβροχο και οι πέτρες στον αγωνιστικό χώρο δυσκόλεψαν τη… ζωή των 85 αθλητών (σε όλες τις κατηγορίες) που έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου και οι δύο αθλητές του Ικάρου πήραν την 2η θέση στην κατηγορία τους, ενώ στην αγωνιστική δράση της Κυριακής τα πράγματα συνέχισαν να πηγαίνουν καλά για τον Τσαρνά αλλά όχι και τόσο για τον Λυρίου.

Στο Α’ σκέλος της ΜΧ1 ο Τσαρνάς μπήκε από την αρχή επικεφαλής του αγώνα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Στον 6ο γύρο κατάφερε να έχει μια διαφορά 7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Παναγιώτη Κουζή, την οποία όμως ψαλίδισε ο περσινός πρωταθλητής μέχρι τον ενδέκατο γύρο στο ενάμισι δευτερόλεπτο. Με αυτή τη διαφορά και μάχη …ρόδα με ρόδα έπεσε η σημαία του τερματισμού μετά από 16 γύρους που έφεραν τον Άρη Τσαρνά στην κατάκτηση της 1ης θέσης.

Κατάταξη Α’ σκέλους: 1.Τσαρνάς, 2.Κουζής, 3.Κοντολέτας.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τσαρνάς έκανε κακή εκκίνηση και ήταν 9ος στην πρώτη στροφή. Σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει θέσεις, φτάνοντας στην 4η στον δέκατο γύρο και στην 3η εν συνεχεία. Στον τελευταίο γύρο έφτασε μια …ανάσα από τη 2η θέση στη «μάχη» που είχε με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, αλλά ένα μικρό λαθάκι δεν του επέτρεψε τελικά να ανέβει παραπάνω.

Κατάταξη Β σκέλους: 1.Κουζής, 2.Ηλιόπουλος, 3.Τσαρνάς.

Ο Νίκος Λυρίου στο Α’ σκέλος της ΜΧ2 ξεκίνησε 4ος και κράτησε αυτή τη θέση μέχρι και τον έκτο γύρο όπου και την έχασε από τον Παναγιώτη Παπίλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε άλλη μία θέση από τον Δημήτρη Μπάκα στον όγδοο γύρο και έτσι τερμάτισε 6ος .
Κατάταξη Α’ σκέλους: 1.Τουρατζίδης, 2.Μπετίνης, 3.Γεωργαντάς, 6.Λυρίου

Στο δεύτερο σκέλος ο Λυρίου κάνοντας μια καταπληκτική εκκίνηση, μπήκε μπροστά και οδήγησε την κούρσα μέχρι και τον πέμπτο γύρο, κάπου εκεί έμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα να χάσει τρεις θέσεις και έτσι να κατακτήσει τελικά την 4η .

Κατάταξη Β’ σκέλους: 1.Τουρατζίδης, 2.Παπίλας, 3.Γεωργαντάς, 4.Λυρίου

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MotoCross θα γίνει στις 11 και 12 Μαρτίου στη Χαλκίδα

Ο ΙΚΑΡΟΣ ευχαριστεί τον μεγάλο χορηγό του, την εταιρία BLUE STAR FERRIES που βοηθάει στις μετακινήσεις των αθλητών του στους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους