ΑΣΤΕΡ: Μια σχολή με μεγάλη ιστορία

ΑΣΤΕΡ: Μια σχολή με μεγάλη ιστορία

ΑΣΤΕΡ: Μια σχολή με μεγάλη ιστορία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2587 ΦΟΡΕΣ

Η ΑΣΤΕΡ (Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου) ιδρύθηκε το 1956 και μέχρι τώρα έχει δώσει στην τουριστική αγορά 4000 πτυχιούχους που σήμερα εργάζονται ως διευθυντές ή στελέχη στα μεγαλύτερα και ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας μας αλλά και ως επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Έχουν συμβάλει καταλυτικά στην οργάνωση και λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών έτσι ώστε το τουριστικό μας προϊόν να είναι με αξιώσεις ένα από τα πρώτα σε ανταγωνισμό στην διεθνή αγορά.

Ήταν η μόνη ξενοδοχειακή σχολή (ιδρύθηκε κατά το πρότυπο της Λωζάνης) και μέχρι την κατάργηση του εκπαιδευτικού ξενοδοχείου στα μέσα της δεκαετίας του 80’ και εν συνεχεία του οικοτροφείου το 2011 οι σπουδαστές είχαν κατά την εκπαίδευσή τους την ευκαιρία να συνυπάρχουν ταυτοχρόνως ως σπουδαστές, υπάλληλοι και πελάτες μαζί, μιά και η Σχολή την περίοδο 1/10 έως 15/4 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο οικοτροφείο και από 15/4 έως 30/9 ως ξενοδοχείο (SOLEIL) δηλαδή βίωναν το πάντρεμα της θεωρίας με την πράξη σαν σε προσομοιωτή και έτσι έμπαιναν στην αγορά «ετοιμοπόλεμοι».

Το τεχνικό εκπαιδευτικό της έργο, από τις αρχές της δεκαετίας του 60’ το είχαν αναλάβει αποκλειστικά απόφοιτοί της με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, είτε με υποτροφίες της ίδιας της Σχολής (Γερμανία – Ελβετία – Αγγλία – Η.Π.Α.), είτε από μόνοι τους.

Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών τους σπουδών εργάστηκαν ως καθηγητές τεχνικών μαθημάτων με ζήλο και αγάπη προς το επάγγελμα και την ίδια τη Σχολή και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς ήταν διευθυντές μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και δίδασκαν σαν ωρομίσθιοι μεταφέροντας τη συμπεπικνωμένη πείρα τους στην καθημερινή λειτουργία των ξενοδοχείων.

Σήμερα δυστυχώς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το εκπαιδευτικό κομμάτι ξενοδοχείο – οικοτροφείο (24 ωρο) καταργήθηκε και παρέμεινε μόνο το θεωρητικό κομμάτι (7ωρο) με περιορισμένη χρήση κουζίνας – εστιατορίου!

Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια