Στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρώην διευθυντής τράπεζας

Στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρώην διευθυντής τράπεζας

Στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρώην διευθυντής τράπεζας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 887 ΦΟΡΕΣ

Σε βάρος του έχουν σχηματιστεί συνολικά 14 δικογραφίες που αφορούν υποθέσεις πελατών του και οι οποίες συνεξετάζονται από την δικαιοσύνη

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου θα βρεθεί αύριο ο 56χρονος πρώην διευθυντής τράπεζας της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορείται ότι αφαιρούσε χρήματα πελατών από τους λογαριασμούς τους.

Σε βάρος του 56χρονου έχουν σχηματιστεί συνολικά 14 δικογραφίες που αφορούν υποθέσεις πελατών του και οι οποίες συνεξετάζονται από την δικαιοσύνη. Μάλιστα στα μέσα Μαρτίου ο 56χρονος απολογήθηκε διά υπομνήματος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη, στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που η εισαγγελική λειτουργός διενεργεί αυτοπροσώπως.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στον 56χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, για τον οποίο αύριο το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί αν θα δεχτεί την άρση του ή όχι.

Η υπόθεση η οποία έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αφορά – σύμφωνα με τα όσα οι ιδιώτες – καταθέτες καταγγέλλουν στις μηνύσεις τους – τις ενέργειες που έκανε από το 2012 και έπειτα ο πρώην διευθυντής.

Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος φέρεται να υπεξαίρεσε ποσά αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους λογαριασμούς τους και προκειμένου να το πετύχει αυτό, πλαστογραφούσε εντάλματα πληρωμής, με τα οποία και εισέπραττε τα χρήματα για λογαριασμό δήθεν των πελατών. Σε κάποια περίπτωση ο 56χρονος διευθυντής φέρεται να έκανε χρήση πλαστής υπογραφής ή ακόμη και πλαστών βιβλιαρίων καταθέσεων προκειμένου να καταφέρει να «σπάσει» τις καταθέσεις συναλλάγματος ή τις προθεσμιακές.

Πάντως ο 56χρονος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα του στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου αναφέρει μεταξύ άλλων πως όταν τοποθετήθηκε διευθυντής , υπήρχε μεγάλη πίεση να αποδείξει την αξία του αλλά και την απαίτηση της Διεύθυνσης της Τραπέζης να κρατήσει όλους του πελάτες της αλλά και να τους αυξήσει.

Τα επιτόκια ωστόσο δεν ήταν ανταγωνιστικά αφού άλλη τράπεζα προσέφερε καλύτερα επιτόκια. Τότε ο 56χρονος άρχισε να υπόσχεται σε πελάτες της τράπεζας επιτόκια που ήταν κατά πολύ ανώτερα της αγοράς. Για να καλύπτει αυτά έκανε χρήση λογαριασμών πελατών προς όφελος της Τραπέζης. Ο 56χρονος επεσήμανε ωστόσο πως η Τράπεζα έχει μηχανισμούς ελέγχου των συναλλαγών οι οποίες όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Ο 56χρονος ζήτησε επίσης να ανοιχθούν από την τράπεζα, με εισαγγελική εντολή, οι λογαριασμοί των πελατών του ώστε να διαπιστωθούν τα κατατεθέντα από εκείνον ποσά σε αυτούς ως τόκοι και καταβολές έναντι καρτών . Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε αυτούς τους πελάτες έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο ποσό του ελλείμματος , ενώ το ποσό που χρησιμοποίησε για την οικογένειά του ανέρχεται σε περίπου 270.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει χρήματα για την εξόφληση δικών του οφειλών.

Ο 56χρονος εξέφρασε την λύπη του για αυτό που συνέβη και πρόσθεσε πως εάν είχαν εφαρμοστεί οι διαδικασίες της τράπεζας δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά, καθώς για όλες τις διαδικασίες υπάρχουν δεκάδες έλεγχοι από την τράπεζα αλλά κανείς δεν έπραξε τα οριζόμενα από τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες .

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας