Πρώην δήμαρχος μήνυσε δημοτικούς υπαλλήλους

Πρώην δήμαρχος μήνυσε δημοτικούς υπαλλήλους

Πρώην δήμαρχος μήνυσε δημοτικούς υπαλλήλους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 977 ΦΟΡΕΣ

Αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Μεγίστης που κατηγορούνταν για ψευδορκία μετά από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος τους ο πρώην δήμαρχος του νησιού.

Οι δύο μηνύσεις σε βάρος των υπαλλήλων ασκήθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Παύλο Πανηγύρη πριν από έξι χρόνια με αφορμή άλλη δίκη που έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2011 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και αφορούσε εργατικές διαφορές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο υπάλληλοι κατέθεσαν ψευδώς πως μία συνάδελφος τους εργαζόταν για χρονικό διάστημα πέντε ετών, από το 2005 έως το 2010 στο Δήμο Μεγίστης ως γραμματέας του δημάρχου παρέχοντας πάγιες και διαρκείς υπηρεσίες στο δήμο και ότι ο δήμαρχος την απέλυσε για προσωπικούς του λόγους, ενώ – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- η υπάλληλος εργάστηκε για δύο χρόνια στην δημοτική επιχείρηση ΔΕΤΑΠ και τα επόμενα δύο χρόνια στο δήμο Ρόδου ως εποχική υπάλληλος χωρίς να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δήμο Μεγίστης και χωρίς να είναι γραμματέας και χωρίς να την έχει απολύσει ο δήμαρχος για προσωπικούς λόγους.

Οι δύο υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νίκου Γιαννά έκρινε αθώους τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο