Δήμος Νισύρου: «21η Απριλίου 1967 – Η μαύρη επέτειος στην ιστορία μας»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου για την επέτειο εγκαθίδρυσης της Δικτατορίας στην Ελλάδα, αναφέρει τα εξής:

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην πατρίδα μας την 21η του Απρίλη του 1967.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός, η μαύρη αυτή επέτειος πρέπει να αποτελέσει ημέρα περισυλλογής για την ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων. Η χούντα επεβλήθη σε μια περίοδο που οι δημοκρατικές δυνάμεις της πατρίδας μας διεκδικούσαν την τήρηση του συντάγματος και τον τερματισμό των εξουσιών του παλατιού και των ξένων κηδεμόνων τους.

Η χούντα επαναφέροντας το μετεμφυλιακό καθεστώς, βύθισε την Ελλάδα σε ένα νέο καθεστώς καταπίεσης με διώξεις, εξορίες και φυλακίσεις Ελλήνων πατριωτών με έσχατο σημείο  την προδοσία της Κύπρου και την Τουρκική εισβολή. Η πατρίδα μας απελευθερώθηκε από τα δεσμά της εφτάχρονης τυραννίας με την αντίσταση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέβρη του 1973.

Σήμερα, 50 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα η χώρα μας βρίσκεται σε οικονομική επιτήρηση υπό το βάρος των μνημονίων, κατάσταση που μας οδήγησαν οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που χρεωκόπησαν την πατρίδα μας και μας οδήγησαν σε δυσβάστακτα χρέη. Σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται με κάθε τρόπο να ανακτήσει η χώρα την κυριαρχία της μέσα σε μια Ευρώπη που ταλανίζεται από την αστάθεια που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αυτή την ημέρα μνήμης, οφείλουμε να αναλογιστούμε τα λάθη που έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια και να συμβάλουμε στο να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης ώστε να επανέλθει η αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.