Το ΚΗΦΗ Κοσκινού στο Δήμαρχο Ρόδου για πρωτομαγιάτικες ευχές

Το ΚΗΦΗ Κοσκινού στο Δήμαρχο Ρόδου για πρωτομαγιάτικες ευχές

Το ΚΗΦΗ Κοσκινού στο Δήμαρχο Ρόδου για πρωτομαγιάτικες ευχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε το ΚΗΦΗ Κοσκινού του Δήμου Ρόδου στο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι ηλικιωμένοι του κέντρου, του προσέφεραν κατασκευές (στεφάνια και συνθέσεις λουλουδιών), τις οποίες δημιούργησαν οι ίδιοι ειδικά για αυτή την ημέρα.

Αρωγός όλων των πρωτοβουλιών του εξειδικευμένου προσωπικού του ΚΗΦΗ Κοσκινού η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης Ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού, επισήμανε ότι τέτοιες δράσεις αποσκοπούν στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού των ηλικιωμένων, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ωφελούμενων ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας τους.

Στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι επισκέφτηκαν το Περιφερειακό Φυτώρια Νοτίου Αιγαίου, όπου ο υπεύθυνος κ. Νίκος Ρένεσης τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του και στους κήπους του. Τους μίλησε για τα αρωματικά φυτά της Δωδεκανήσου και τους τρόπους παραγωγής τους. Η ξενάγηση έληξε με ένα ευχάριστο περίπατο στο μονοπάτι της βιοποικιλότητας.

Στο τέλος της εκδρομής οι ηλικιωμένοι, συνοδευόμενοι πάντα από το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, κατέληξαν στις Πηγές Καλλιθέας, ξεναγήθηκαν στο μνημείο των Πηγών και απόλαυσαν τη φιλοξενία του κ. Κακούλη Γιώργου, πρόεδρου της ΔΕΡΜΑ ΑΕ κοντά στη θάλασσα. Το πρόγραμμα ΚΗΦΗ Κοσκινού συγχρηματοδοτείται την νέα προγραμματική περίοδο από το ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου