Κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με ανήλικους

Κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με ανήλικους

Κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με ανήλικους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 828 ΦΟΡΕΣ

Ένας 43χρονος Ροδίτης

Με την υπόθεση 43χρονου Ροδίτη που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας ανηλίκου κατά συνήθεια, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς ο 43χρονος τον Δεκέμβριο του 2015 κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 43χρονος είχε ισχυριστεί πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως το υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του το είχε «κατεβάσει» ο ανιψιός του ο οποίος στην συνέχεια το μετέφερε στο κινητό του τηλέφωνο για να το δείχνει στους φίλους του. Ο 43χρονος είχε προσθέσει επίσης ότι ο ίδιος είναι οικογενειάρχης, άνθρωπος που ασχολείται με την εκκλησία και ουδέποτε θα έκανε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του φαίνεται ότι δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο και έκρινε ένοχο τον 43χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.
Ο 43χρονος συνελήφθη μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση γινόταν έρευνα από το 2008 μετά από «ίχνος» που εντόπισε η αντίστοιχη υπηρεσία στο εξωτερικό και η οποία «οδήγησε» στο συμπέρασμα ότι ο χρήστης είναι στην Ελλάδα. Αμέσως ενημερώθηκε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξαν στον 43χρονο Ροδίτη.

Στις 10 Ιουλίου 2010 κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο νησί μας όπου και έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 43χρονου εντοπίζοντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω του οποίου επισκεπτόταν ιστοσελίδες και «κατέβαζε» φωτογραφίες με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτύπωσαν 19 φωτογραφίες, οι οποίες περιλαμβάνονται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ενώ οι υπόλοιπες που περιλαμβάνονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή, ο οποίος και κατασχέθηκε, αναλύθηκαν και επεξεργάστηκαν στο αρμόδιο τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Στις 11 Ιουλίου 2010 ο 43χρονος που εργαζόταν ως φύλακας, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Πάντως απολογούμενος ο 43χρονος είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται τονίζοντας πως είναι εθισμένος στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της εξάρτησής τους αυτής, περνούσε πολλές ώρες στον υπολογιστή κατεβάζοντας διάφορα από το διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών αρχικά ήταν φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ενήλικες και στη συνέχεια ορισμένες με ανήλικους. Ο ίδιος είχε διευκρινίσει ωστόσο ότι επρόκειτο καθαρά για απλές φωτογραφικές πόζες, που δεν είχαν καμία σχέση με ερωτική πράξη ή πράξεις βίας σε ανηλίκους.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αλλά και βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, ο 43χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και τη καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο