Περήφανοι παλαίμαχοι, καλούν τους πάντες στη γιορτή τους

Περήφανοι παλαίμαχοι, καλούν τους πάντες στη γιορτή τους

Περήφανοι παλαίμαχοι, καλούν τους πάντες στη γιορτή τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 588 ΦΟΡΕΣ

Τις λεπτομέρειες της λαμπρής εκδήλωσης που διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο, ­ με την ευκαιρία των εγκαινίων του «σπιτιού» τους, παρουσίασαν χθες οι Βετεράνοι Ρόδου και Διαγόρα

Έτοιμα να παρουσιάσουν στο κοινό το μοναδικό δημιούργημά τους, το οποίο αποτελεί πρωτίστως μία πολύτιμη «γέφυρα» ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα ένα μεγάλο δώρο στις επόμενες γενιές, είναι πλέον τα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα.

Το νέο «σπίτι των παλαιμάχων», το οποίο στεγάζεται στο Δημοτικό Στάδιο και παρουσιάζει, μέσα από τις αμέτρητες εικόνες που το κοσμούν, την ιστορία του ποδοσφαίρου του τόπου, θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Κυριακή στις 5 το απόγευμα, παρουσία ορισμένων εκ των πρωταθλητών Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004.

Οι λεπτομέρειες της μεγάλης γιορτής παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε από τους βετεράνους στα γραφεία τους.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Δράκος και οι συνεργάτες του στη διοίκηση Ηλίας Βασιλαράκης, Σπύρος Αγγελόπουλος, Μανώλης Κώτης, Γιάννης Χαλκιάς, Γιάννης Καραντάνης, Μιχάλης Γιαννουκάς και Νίκος Κουγκράς, καθώς και ο ιστορικός φροντιστής της Ρόδου Μιχάλης Βογιατζάκης, κάλεσαν όλους ανεξαιρέτως τους Ροδίτες την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο, αφ’ ενός για να μοιραστούν τη χαρά τους, αφ’ ετέρου δε να απολαύσουν το φιλικό που θα ξεκινήσει στις 6:30 κόντρα στην ομάδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

«Το σπίτι των βετεράνων θα μείνει για τους νέους, για να μαθαίνουν την ιστορία και την αίγλη του ροδίτικου ποδοσφαίρου. Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι», τόνισε ο εμφανώς συγκινημένος Μιχάλης Δράκος, ο οποίος ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, που βοήθησαν ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.
Ειδικά ευχαρίστησε τη ΒΑΠ Κουγιός και την ΑΒΕΤΕ Κωσταρίδης, την οινοποιία Χατζηδάκης, το ξενοδοχείο Semiramis (θα φιλοξενήσει την αποστολή του ΠΣΑΠ), το Savvaidis Travel (ανέλαβε τη μεταφορά της φιλοξενούμενης ομάδας), τον επιχειρηματία Κάλλιστο Διακογεωργίου (μερίμνησε για την εκτύπωση των εισιτηρίων του αγώνα), τον κ. Παπουρδάνο για τα δώρα που πρόσφερε, καθώς και το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, καθώς και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή, που κάλυψαν τα έξοδα του ταξιδιού της ομάδας του ΠΣΑΠ.

Επιπλέον, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνουν οι βετεράνοι σε όλους εκείνους που στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό τους ανώνυμα και κυρίως στο Μιχάλη Κουζουκάκη, ο οποίος πρόσφερε αμέτρητες ώρες προσωπικής και αφιλοκερδούς εργασίας, ώστε να το κάποτε ερείπιο, να αποτελεί σήμερα στολίδι και σημείο αναφοράς.

Τη δράση των παλαιμάχων εξήρε, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής, ο οποίος δεσμεύτηκε για την αμέριστη αρωγή του Δήμου Ρόδου και κάλεσε το φίλαθλο κόσμο να δώσει το παρών στο γήπεδο, προκειμένου να απολαύσει ένα ωραίο παιχνίδι και να δει από κοντά τους ανθρώπους που το 2004, χάρισαν ανείπωτη χαρά στους απανταχού Έλληνες.

Τα εισιτήρια του φιλικού αγώνα της Κυριακής τιμώνται προς 5 ευρώ έκαστο και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το παιχνίδι δωρεάν, ενώ η είσοδος θα γίνεται μόνο από την κεντρική θύρα του σταδίου.

Ποιοι έρχονται στη Ρόδο
Σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου συνθέτουν την ομάδα του ΠΣΑΠ, που θα τιμήσει με την παρουσία της τη γιορτή των βετεράνων Ρόδου και Διαγόρα. Η λίστα, η οποία παρουσιάστηκε χθες, περιλαμβάνει τα παρακάτω ονόματα:

Βασίλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ψαρρής, Νίκος Σπυρόπουλος, Λεωνίδας Βόκολος, Σωτήρης Κυργιάκος, Άγγελος Μπασινάς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Μπενετάτος, Ντανιέλ Μπατίστα, Κώστας Φραντζέσκος, Άγγελος Ζαφειράκης, Μιχάλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Πούλιος, Γιώργος Καραγκούνης, Γιάννης Χλωρός, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Νικοπολίδης και Χαράλαμπος Ζελενίτσας.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!