Κάθειρξη 12 ετών για τα δενδρύλλια κάνναβης στη Μαλώνα

Κάθειρξη 12 ετών για τα δενδρύλλια κάνναβης στη Μαλώνα

Κάθειρξη 12 ετών για τα δενδρύλλια κάνναβης στη Μαλώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1877 ΦΟΡΕΣ

Από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και φυλάκιση 3 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να φροντίζει «φυτεία» δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη περιοχή της Μαλώνας!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, και χθες εκδικάστηκε από το δικαστήριο το οποίο έκρινε ένοχο τον 33χρονο του επέβαλε την παραπάνω ποινή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, στοχευμένων δράσεων και διερεύνησης στοιχείων οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν επιμελώς περιφραγμένη φυτεία κάνναβης ανεπτυγμένη σε δύσβατο σημείο στην «Κοιλάδα» Μαλώνας και αποτελούμενη από 16 φυτά που έφταναν σε ύψος τα 4 μέτρα.

Άμεσα, η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική αστυνομική επιτήρηση και στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 το μεσημέρι διαπιστώθηκε η παρουσία του 33χρονου στο χώρο της φυτείας, όπου και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που προέβαινε σε καλλιεργητικές εργασίες.


Ακολούθησε επιτόπια έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν:
• Δεκαέξι -16- δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση πλήρους ανάπτυξης και ανθοφορίας
• Δώδεκα -12- αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης
• Αποξηραμένα φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης βάρους -1- κιλού και -860- γραμμαρίων
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κηπουρικά εργαλεία, λίπασμα, προστατευτικό πλέγμα, σωλήνες ποτίσματος, πλαστικά δοχεία μεταφοράς νερού – ψεκασμού και δοσομετρητές
Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο και το σπίτι του δράστη βρέθηκαν:
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
• Μαχαίρι με λάμα μήκους -10- εκατοστών
• Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
• Κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, μαζί με 42 φυσίγγια
Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και μαζί με τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης ως υπότροπος, και συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά για αυτό και ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ως και την λήψη αίματος για τις ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις που αποδεικνύουν την εξάρτησή του και τη χρήση ναρκωτικών.

Ο 33χρονος είπε πως κάνει χρήση κάνναβης από το 2005 και ηρωίνης από το 2012. Αποφάσισε λοιπόν να σταματήσει την ηρωίνη και καθώς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει πρόγραμμα στο ΟΚΑΝΑ καθώς θα έχανε τη δουλειά του, αποφάσισε να καλλιεργήσει τα δενδρύλλια για αποκλειστικά δική του χρήση. Ο ίδιος τόνισε πως εργάζεται σε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια του (έχει και δύο ανήλικα παιδιά) ενώ το ίδιο σκληρά εργάζεται και η σύζυγος του.

Όπως ο 33χρονος είπε εάν διακινούσε ναρκωτικά δεν θα είχε αυτή την οικονομική κατάσταση, αλλά παράλληλα θα εντοπίζονταν και άλλες ποσότητες στην κατοχή του κατά τον έλεγχο των αστυνομικών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 33χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, όπου θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο