Διαχρονικό πρόβλημα η στάθμευση στη Ρόδο

Διαχρονικό πρόβλημα η στάθμευση στη Ρόδο

Διαχρονικό πρόβλημα η στάθμευση στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 604 ΦΟΡΕΣ

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος της Ρόδου έχει αρχίσει τον σχεδιασμό για αλλαγές στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης και γενικά στο θέμα «πάρκινγκ» ειδικά στο κέντρο της πόλης, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή της.

Χώροι στάθμευσης αναμένεται να δημιουργηθούν στο λιμάνι της Ακαντιάς, δίπλα από τα σφαγεία ενώ και η λειτουργία τους θα είναι διαφορετική αφού το σύστημα θα γίνει ηλεκτρονικό και θ’ αναλάβει ιδιωτική εταιρία ώστε να έχει έσοδα ο Δήμος αλλά να υπάρχει και ο απαιτούμενος έλεγχος.

Και παρ’ όλο που δεν έχουμε δει ακόμα κάτι δραστικό, ωστόσο η αρχή φαίνεται ότι έγινε από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου (σ.σ. της ΠΕΔ), στο πίσω μέρος του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου λίγο καιρό πριν είχε ασφαλτοστρωθεί και πριν λίγες ημέρες έγιναν οι διαγραμμίσεις.

Πράγματι, η αλλαγή είναι αισθητή, όμως, δεν θα μείνει μόνο εκεί. Η μπάρα στην είσοδο του χώρου που όλα αυτά τα χρόνια ήταν…διακοσμητική, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα μπει σε λειτουργία και θα εισέρχονται μόνο εκείνοι στους οποίους έχει χορηγηθεί ηλεκτρονική κάρτα.

Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος, πλέον, δεν θα είναι ανοιχτός και…ελεύθερος για οδηγούς ΙΧ όπως ήταν μέχρι σήμερα (σ.σ. σημειώνεται, πάντως, ότι δεν πρόκειται για χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης). Και βέβαια έπρεπε να μπει μία τάξη και εκεί μια και πρόκειται για χώρο του Δημαρχείου, όμως να μην ξεχνάμε πόσο πιεστικό έχει γίνει πλέον το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο…

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος