Νιοχώρι για τίτλο!

Νιοχώρι για τίτλο!

Νιοχώρι για τίτλο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Μετά τους Underdogs, έσπασε το αήττητο και της Χαβαλένθια (68-60) και την απέκλεισε από τα ημιτελικά του ανοιχτού τουρνουά

Αμφίρροπος μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ο δεύτερος προημιτελικός του 6ου ανοιχτού τουρνουά καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Βενετόκλειο, ανάμεσα στο Νιοχώρι και τη Χαβαλένθια.

Η ομάδα του Γιάννη Μαστοράκη επιβλήθηκε 68-60 της αντιπάλου της η οποία είχε τερματίσει αήττητη στη φάση των Ομίλων με εφτά νίκες! Έδειξε, έτσι, έτοιμη να διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο όπως είχε κάνει και στο παιχνίδι με τους Underdogs των οποίων είχε επίσης σπάσει το νικηφόρο σερί.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, το Νιοχώρι μπήκε πολύ δυνατά και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες προηγήθηκε 20-16. Η Χαβαλένθια, παρότι παρατάχθηκε με έξι αθλητές και χωρίς κλασσικό σέντερ, με κατά συνθήκη ψηλούς τους Αττιτή και Μάλλιακα, κρατήθηκε κοντά στο σκορ, χάρη στους Σπανουδάκη και Κουτσομανώλη.

Η διαφορά έγινε διψήφια (40-29) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, με τον Νίκο Ζαγαλάκη να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι. Παρά τις απουσίες των Καντή, Μπίλια, Μοσχή και Μιρόσαβιτς, η Χαβαλένθια αντέδρασε και μείωσε αρχικά σε 40-33 και στο 27’ σε 45-40, με τον Σπανουδάκη να ηγείται της επίθεσης.

Με καλάθι του Αττιτή, το σκορ έγινε 53-49 στα μισά της τελευταίας περιόδου και 55-51 με τον ίδιο παίκτη προτού το Νιοχώρι «καθαρίσει» τον αγώνα με δύο απανωτά τρίποντα. Πρώτα ο Σακκής και αμέσως μετά ο Ζαγαλάκης έκαναν το 61-51 ενώ με τη διαφορά να πέφτει στους έξι πόντους, η επιλογή των φάουλ ήταν μονόδρομος (Χαρκιανάκης και Κοντός αποβλήθηκαν με πέντε, αφήνοντας τη Χαβαλένθια με τέσσερις παίκτες στο παρκέ για τα τελευταία 26’’). Όμως, ο Αϊβαζίδης ήταν ψύχραιμος και κράτησε την απόσταση ασφαλείας για την ομάδα του.

Δεκάλεπτα: 20-16, 38-29(ημιχρ.), 50-41, 68-60

Διαιτητές: Νικηφορίδης, Μητσού

Νιοχώρι (Μαστοράκης): Σακκής 11(2), Γιαννακίδης, Βολονάκης, Μήτκας 5(1), Αϊβαζίδης 13, Μαστοράκης 8(1), Ζαγαλάκης 25(4), Τσιτσούλας 2, Παραδείσης, Δασκαλάκης 4.
Χαβαλένθια (Κοντός): Κουτσομανώλης 16, Κοντός, Αττιτής 6, Σπανουδάκης 31(3), Μάλλιακας 6, Χαρκιανάκης 1.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή