Αρκετές προτάσεις στα συρτάρια του Δήμου Ρόδου

Αρκετές προτάσεις στα συρτάρια του Δήμου Ρόδου

Αρκετές προτάσεις στα συρτάρια του Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 809 ΦΟΡΕΣ

Στις προτεραιότητές της αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Β. Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου

Για τις προτεραιότητες που θέτει με την ανάληψη των νέων καθηκόντων που της ανέθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μίλησε χθες, σε δηλώσεις της, η νέα Αντιδήμαρχος, πλέον, κα Βάσω Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου.

Καταρχήν, από τις 30 Ιουνίου, με απόφαση Δημάρχου, της ανατέθηκαν και καθήκοντα Αντιδημάρχου με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και οργάνωσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Διοίκησης και Ληξιαρχείου.

Εξακολουθούν, βέβαια να βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τα έργα του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αυτό τον καιρό έχουν αρκετή δουλειά αφού υπάρχουν ανοιχτές αρκετές προτάσεις.

Η κα Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου, ενημέρωσε για τα έργα και τις προτάσεις για χρηματοδότηση έργων που έχει υποβάλει πρόσφατα ο Δήμος Ρόδου.

Ξεκίνησε από τα καλά νέα, ότι σύντομα ξεκινάει η ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Ιαλυσού, έργο που είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου με προϋπολογισμό της τάξεως των 2,2, εκατ. ευρώ. Στις 17 Ιουλίου διεξήχθη και ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο, έχει προκύψει προσωρινός ανάδοχος και όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, ο οριστικός ανάδοχος που θα αναδειχθεί θα εγκατασταθεί και θα ξεκινήσει η ανέγερση του σταθμού.

Η Αντιδήμαρχος, δεν παρέλειψε να πει ότι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Ιαλυσό αφού η συγκεκριμένη περιοχή, που έχει πάρα πολλούς κατοίκους, δεν διέθετε μέχρι σήμερα δημόσιο βρεφονηπιακό σταθμό. Η συγκεκριμένη δομή θα μπορέσει να εξυπηρετήσει περίπου 25 βρέφη και γύρω στα 40-45 νήπια.

Επίσης, προχθές στάλθηκαν προς την αρμόδια Αρχή του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος οι τρεις προτάσεις χρηματοδότησης του Δήμου Ρόδου, ξεκινώντας από την πρόταση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της Ροδιακής Έπαυλης.

Αυτή είναι μία πρόταση που ανέρχεται περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ και αφορά τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του εμβληματικού κτιρίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Είπε γι’ αυτό η κα Ξεπαπαδάκη: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς στο Δήμο και φυσικά και για τον Δήμαρχο, τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, να βρεθεί χρηματοδότηση για τη Ροδιακή Έπαυλη.

Επιτέλους, καταφέραμε, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες βεβαίως, να παραχωρηθεί στο Δήμο αλλά με τη ρήτρα ότι μέσα σε πέντε έτη θα έπρεπε να βρεθεί χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο ακίνητο. Ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας είναι άρτια και θα τύχει χρηματοδότησης, οπότε θα κλείσουμε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο μας».

Μία επιπλέον πρόταση στο συγκεκριμένο αυτό Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έχει να κάνει με τη δημιουργία δικτύου ΑμΕΑ για τη Μεσαιωνική Πόλη, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 650 χιλιάδες ευρώ και αφορά, ουσιαστικά, στη βελτίωση της πρόσβασης για τα ΑμΕΑ από τις πύλες του Μνημείου καθώς και των διαδρομών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται ευκολότερα όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.

Τέλος, επειδή ο Δήμος Ρόδου είχε δικαίωμα να υποβάλει τρεις προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό τα 5 εκατ. ευρώ, η τρίτη είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου με προϋπολογισμό 850 χιλιάδες ευρώ και αφορά, βεβαίως, στην εξοικονόμηση ενέργειας άρα και πόρων για το Δήμο της Ρόδου ενώ σημειώνεται ότι το Δημαρχείο είναι και αυτό ένα κτίριο αρχιτεκτονικής σημασίας για τον τόπο.

Σημείωσε, ακόμη, η κα Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου ότι περιμένουν την τελική απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής για την ανάπλαση του Ροδινιού καθώς επίσης και για την πρόταση που έχουν υποβάλει για την ανάδειξη και διατήρηση της Κοιλάδας των Πεταλούδων.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ρόδου έχει ήδη εντάξει τρία προγράμματα στο Interreg Ελλάδα-Κύπρος και περιμένουν τις επίσημες αποφάσεις.

Για τα Διοικητικά
Όσο αφορά στα νέα της καθήκοντα, αυτά των Διοικητικών, η κα Ξεπαπαδάκη, καταρχήν, σημείωσε ότι είναι μεγάλη της χαρά να συνεργάζεται με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Ευγένιο Κορναρόπουλο ενώ ο Δήμαρχος, με τις αποφάσεις του, έχει καταμερίσει κάποιες από τις αρμοδιότητες. Και δήλωσε: «Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν στεγανά στη συνεργασία γιατί αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι-είναι πεποίθηση αυτό-θα πρέπει να γίνεται μέσω της συλλογικότητας».

Σύμφωνα με τα όσα είπε, λοιπόν, η συνεργασία τους είναι αγαστή, ο Γενικός την έχει ήδη ενημερώσει για όλα τα θέματα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και προσπαθούν να δρομολογήσουν όλα τα απαραίτητα ούτως ώστε να πετύχουν το στόχο που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Και ο ίδιος, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της έχουν μία εξαιρετική συνεργασία μέχρι τώρα, έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα, όπως και για τις ανοιχτές εκκρεμότητες της Διεύθυνσης αλλά και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί