Έρευνα για την Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα από την ICAP Employment Solutions

Έρευνα για την Απασχολησιμότητα  στην Ελλάδα από την  ICAP Employment Solutions

Έρευνα για την Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα από την ICAP Employment Solutions

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

H ICAP Employment Solutions παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία έρευνα για την Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα “Προοπτικές των νέων αλλαγών / μεταρρυθμίσεων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικά & Αγορά Εργασίας”, στην Αθήνα.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 180 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια με κύκλο εργασιών άνω των €10 εκατ. το 2016 και με αριθμό προσωπικού άνω των 20 ατόμων κατά το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας που προκύπτουν φαίνεται να είναι κατά κύριο λόγο στον κλάδο της βιομηχανίας και του εμπορίου με πιο συχνές ειδικότητες σε τμήματα παραγωγής και αποθήκευσης καθώς και σε υποστηρικτικές θέσεις σε διάφορα τμήματα της εταιρείας.

Αναφορικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, όπως φαίνεται, εμφανίζεται έντονη εποχικότητα, όπου στο μεγαλύτερο τους ποσοστό οι ανάγκες καλύπτονται με επιτυχία μέσω εταιρειών στελέχωσης προσωπικού.
Πιο συγκεκριμένα, τα 2/3 των εταιρειών έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρεία στελέχωσης προσωπικού, ενώ το υπόλοιπο 1/3 επέλεξε να καλυφθούν πιθανές ανάγκες από το εσωτερικό τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών (93,2%) θεωρούν πως οι υποψήφιοι που τοποθετήθηκαν μέσω εταιρειών στελέχωσης προσωπικού ήταν κατάλληλοι και ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις ανάγκες του ρόλου. Αυτό φαίνεται και από το ποσοστό των εργαζομένων (86,4%) οι οποίοι εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό της εκάστοτε εταιρείας, καθώς και από το ποσοστό των εταιρειών (95,1%) το οποίο θα ανέτρεχε ξανά σε εταιρεία στελέχωσης προσωπικού για κάλυψη μελλοντικής θέσης εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός λόγος που οι εταιρείες απάντησαν αρνητικά όσον αφορά την ανταπόκριση των υποψηφίων σε θέσεις εργασίας, είναι ότι αυτοί δεν προσαρμόστηκαν στην εταιρική τους κουλτούρα (γνώμη του 6,8% των εταιρειών).

Η ICAP
H ICAP Group – με 1.300 εργαζομένους – είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της από το SEEF Fund της Global Finance το 2007, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και σήμερα παρέχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται σε 4 κατηγορίες: Credit Risk Services, Marketing Solutions, Management Consulting και People & Employment Solutions.

Η ICAP Employment Solutions δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 1999, με γραφεία σε 5 ελληνικές πόλεις ενώ ταυτόχρονα έχει εδραιωθεί με ισχυρή παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με θυγατρικές στις Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και στην Κύπρο. Η ICAP Employment Solutions ξεχωρίζει για την συνέπεια της στο να προσφέρει υπηρεσίες οι οποίες προσθέτουν πραγματική αξία στους πελάτες.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10

Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας

Σε ιστορικά υψηλά, 28,5 δισ. ευρώ και 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του Τουρισμού

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 1 έως 5 Απριλίου

Νέος κατώτατος μισθός: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία