Θα δικαστεί τσιγγάνος για κλοπές και διαρρήξεις

Θα δικαστεί τσιγγάνος για κλοπές και διαρρήξεις

Θα δικαστεί τσιγγάνος για κλοπές και διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 375 ΦΟΡΕΣ

Στις κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια της περιοχής μας, τις οποίες μάλιστα έκαναν με … κλεμμένο αυτοκίνητο, είχαν επιδοθεί 34χρονος αθίγγανος και άλλοι τέσσερις ανήλικοι ομόφυλοι του!

Η «δράση» των ΡΟΜΑ είχε εκτυλιχθεί Απρίλιο και Μάιο του 2013 και μετά τη σύλληψη τους, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Έτσι στα μέσα Σεπτεμβρίου ο 30χρονος αθίγγανος θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος, ενώ η δικογραφία για τους άλλους τέσσερις έχει διαχωριστεί αφού ήταν ανήλικοι.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στις 11 Μαΐου 2013 με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και στην οποία κατηγορούνται πέντε αθίγγανοι ηλικίας 18, 17, 14, 15 και 34 ετών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πρόεκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαφορετική σύνθεση και ρόλους (τσιλιαδόρου-μπουκαδόρου) κατά περίπτωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στο νησί της Ρόδου.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διερευνώντας σχετική καταγγελία εντόπισαν στις 08-05-2013 το απόγευμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επιμελώς κρυμμένο σε ακατοίκητη οικοδομή πλησίον του καταυλισμού, στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Όπως διαπιστώθηκε, το εν λόγω όχημα είχε κλαπεί την 27/28-04-2013 το βραδύ και χρησιμοποιούνταν από τους κατηγορημένους για τη διάπραξη κλοπών, οι οποίες εξιχνιάστηκαν.

Συγκεκριμένα:
• Την 29-04-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην Κρεμαστή Ρόδου, όπου διέρρηξαν εξοχική οικία και αφαίρεσαν χρήματα

• Την 30-04-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβησαν στην Ιαλυσό Ρόδου, όπου διέρρηξαν εξοχική οικία και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα

• Την 02-05-2013 το βράδυ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα μετέβησαν στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, όπου μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία και αφαίρεσαν χρήματα.

Επιπλέον κατά τον έλεγχο που έγινε στις 11 Μαΐου σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο από τους κατηγορούμενους, πριν την προσαγωγή τους, βρέθηκε ένα usb stick, το οποίο αποτελεί προϊόν κλοπής που έγινε σε οικία στην πόλη της Ρόδου τον Αύγουστο του 2012, ενώ το συγκεκριμένο όχημα κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους (ο 18χρονος) αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από παθόντα.

Το κλεμμένο όχημα και το usb stik, αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο