Καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο τον ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου

Καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο τον ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου

Καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο τον ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 763 ΦΟΡΕΣ

Καταγγελία και από το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων «ο Κολοσσός»

Το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος οδηγού τουριστικού λεωφορείου αποδοκιμάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού, που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες και αφορά την επίθεση που δέχθηκε εν ώρα εργασίας οδηγός τουριστικού λεωφορείου και μέλος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου, από εξαγριωμένη ομάδα ατόμων, οι οποίοι δήλωσαν μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου. Ο άτυχος συνάδελφος, ο οποίος οδηγήθηκε με πολλαπλά τραύματα στο Νοσοκομείο Ρόδου, εκτελούσε νόμιμο δρομολόγιο.

Το Ε.Κ.Ρ καταγγέλλει τέτοια επεισόδια ως κατάπτυστα και καταδικαστέα. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον συνάδελφο οδηγό και θα αποκρούσουμε κατάλληλα και με οποιοδήποτε μέσο κάθε μορφή βίας που ασκείται πάνω σε εργαζόμενους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου να καταδικάσει το γεγονός, το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μεμονωμένο και δεν αφορούσε το σύνολο των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου, οι οποίοι ξέρουμε πολύ καλά ότι αγωνίζονται και οι ίδιοι για την επιβίωσή τους

Σε κάθε περίπτωση το Ε.Κ.Ρ δίνει καθημερινά μάχες για να παταχθεί η μαύρη, παράνομη και ανασφάλιστη εργασία με νόμιμα μέσα και δίχως αυτοδικίες και σ’ αυτόν τον αγώνα θέλουμε τη συμπαράσταση όλων».

TO ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ
Για το ίδιο θέμα σε ανακοίνωσή του το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων Ρόδου «ο Κολοσσός» τονίζει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση, τον ξυλοδαρμό, την παράνομη βία και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης συναδέλφου και μέλους του Σωματείου από ομάδα εξαγριωμένων ατόμων, που δήλωσαν μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, σε ξενοδοχείο της περιοχής Φαληρακίου, στις 3 του Σεπτέμβρη.

Η Διοίκηση τονίζει ότι για τη μεταφορά των επισκεπτών ο συνάδελφος είχε λάβει από την εργοδότριά εταιρία του σχετικό voucher, στο οποίο αναφέρονταν τα ακριβή στοιχεία της κράτησης, που είχαν κάνει οι πελάτες ήδη από τις 24 Αυγούστου 2017. Επομένως το δρομολόγιο ήταν απόλυτα νόμιμο.

O συνάδελφος δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Επίσης ο οδηγός ανέφερε ότι το συμβάν έλαβε χώρα ενώπιον των πελατών του πρακτορείου, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη διαδικασία της επιβίβασης στο λεωφορείο.

Το συγκεκριμένο συμβάν είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού ευτυχώς εκ μέρους μίας ομάδας ατόμων, γεγονός όμως το οποίο οφείλουμε όλοι μας να καταγγείλουμε, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, σε ένα νησί, όπως είναι η Ρόδος, το οποίο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Σε μια δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, είναι απαράδεκτο να παίρνουν κάποιοι το νόμο στα χέρια τους και να χρησιμοποιούν την αυτοδικία και να απαξιούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης και τους νόμους του κράτους.

Εν κατακλείδι το ανήθικο αυτό συμβάν θα πρέπει να στηλιτευθεί από όλους τους θεσμούς και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού και τρομοκρατίας.

Η Διοίκηση ζητά από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου να καταγγείλει δημόσια το γεγονός και να συνετίσει τα μέλη του. Τονίζει δε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου, 0 οποίος ήδη κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για το γεγονός.

Δηλώνουμε ρητά ότι θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο τα δικαιώματα και την ασφάλεια στην εργασία των συναδέλφων οδηγών αλλά και κάθε εργαζομένου σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα».

Διαβάστε ακόμη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια