ΕΔΕ για πλαστογραφίες και απώλεια υλικών στην Πυροσβεστική Κω

ΕΔΕ για πλαστογραφίες και απώλεια  υλικών στην Πυροσβεστική Κω

ΕΔΕ για πλαστογραφίες και απώλεια υλικών στην Πυροσβεστική Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 571 ΦΟΡΕΣ

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του το σωματείο

Αρκετά “περίεργα” φαίνεται ότι συμβαίνουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω!

Αυτό προκύπτει από απάντηση του σωματείου Πυροσβεστών Δωδεκανήσου, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία, η οποία πρόσφατα είχε καταγγείλλει το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στην αποστολή του το σωματείο Πυροσβεστών Δωδεκανήσου, υπεραμύνεται των ενεργειών του διευθυντή, καταγγέλλοντας ομάδα μόνιμων, ενώ αναφέρει περιπτώσεις πλαστογραφιών με την πυρασφάλεια, ΕΔΕ για απώλεια υλικών κ.ά.

Αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
“Κύριοι συνάδελφοι της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σε πρόσφατο δημοσίευμά σας περί ανάρμοστης συμπεριφοράς Διοικητή στην Κω έχουμε να πούμε τα εξής:

Αρχικώς θα πρέπει να σας πούμε ότι δεν ασχολούμεθα με το τι κάνουν οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το άδικο.
Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι συνάδελφοι από την Π.Υ. Κω είναι μέλη μας και είναι στη δύναμη του Σωματείου μας με την επωνυμία ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Άρα αντιλαμβάνεσθε, ότι έχουμε πλήρη εικόνα των πεπραγμένων της υπηρεσίας στην Κω και του τι γίνεται εκεί.

Μας εξέπληξε η καταγγελία σας για τον κο Διοικητή στην Κω. Άραγε σας έχουν ενημερώσει σωστά περί του τι γίνεται εκεί; Aναφέρεστε και λέτε αυτολεξεί στο έγγραφο σας “καταγγέλλουμε τον Διοικητή στην Κω για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους” και ερωτούμε: Ποιούς υπαλλήλους; Διότι από αυτούς που εκπροσωπούμε, Π.Π.Υ. και ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ δεν έχουμε ούτε ένα παράπονο ούτε μας έχουν κάνει καμία νύξη για κακή συμπεριφορά του Διοικητού τους.

Έχουμε να σας περιγράψουμε γεγονότα, που γίνονται στην Π.Υ. Κω, που απ’ ότι φαίνεται καθαρά σας έχουν αποκρύψει την πλήρη αλήθεια, όπου η αλήθεια αυτή προφανώς έχει πειράξει τους μόνιμους υπαλλήλους. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι και συγκεκριμένοι όχι όλους αλλά μία ομάδα μονίμων, οι οποίοι μπορεί να μην μετρούνται ούτε στα δάχτυλα της μιάς χειρός.

1. ΕΔΕ για 5 πλαστογραφίες σχετικά με την πυρασφάλεια

2. ΕΔΕ για απώλεια υλικών από το γραφείο υλικού αντλίες τα οποία ναι μεν παραδόθηκαν στην υπηρεσία αλλά ουδέποτε παρελήφθησαν.
Ποιός τη διέταξε την ΕΔΕ; Μήπως γι’ αυτό δεν είναι αρεστός; Μήπως αυτή η μικρή μερίδα, η μετρημένη στα δάχτυλα της μιάς χειρός, κάνει ενέργειες εις βάρος του Διοικητή με τις πλάτες ανωτέρων;

3. Έχουν δοθεί απολογίες σε μόνιμους υπαλλήλους οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους Ειδική κατηγορία και δεν πρέπει να βγαίνουν περιπολικό και να βγαίνουν οι άλλοι: ΠΠΥ και Συμβασιούχοι.
Μήπως δυσαρεστεί αυτή τη μικρή ομάδα το ότι βγάζει στο περιπολικό και μονίμους; Όταν ανά την Ελλάδα όλα τα βάρη των περιπολικών έχουν πέσει στις πλάτες των Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων;
Γνωρίζετε ότι αρχιπυροσβέστης που βγήκε περιπολικό, του έκανε αναφορά παραπόνων γιατί τον έβγαλε περιπολικό; Ποιά είναι η γνώμη σας γι’ αυτό;
4. H Ειδική αυτή κατηγορία προσωπικού θεωρεί υποχρέωση του Διοικητή να βάζει νυχτερινά και πενθήμερα χωρίς να τα εργάζονται!!!

Γνωρίζετε, ότι σε συγκέντρωση των υπαλλήλων τους είπε ότι: “μόνο όσοι δουλεύουν νύχτες θα αμείβονται νύχτες”; Τι πιο έντιμο και δίκαιο υπάρχει από αυτό;

Γνωρίζετε συνάδελφοι ότι ανά την Ελλάδα δεν δουλεύουν νύχτες αλλά αμείβονται νύχτες; Γνωρίζετε συνάδελφοι πόσοι από το προσωπικό δουλεύουν νύχτες και δεν τις αμείβονται; Τι πιο δίκαιο είναι από αυτό που κάνει πράξη ο εν λόγω Διοικητής; Και μήπως είναι αυτό που πείραξε το κατεστημένο;

Συνάδελφοι της ΠΟΕΥΠΣ παρατηρούμε, ότι μνημονεύετε την καταγγελία του τοπικού σωματείου των μονίμων, που θίχτηκαν από την επιβολή της ισότητας, αλλά δεν μνημονεύετε την απάντηση του Διοικητού και γι’ αυτό εμείς σας την αποστέλλουμε για να λάβετε γνώση, γιατί προφανώς σας την απέκρυψαν.

Εμείς ως Σωματείο, όταν χρειάστηκε να καταγγείλλουμε τα κακώς κείμενα, το πράξαμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε αλλά άλλο τόσο αποδίδομε και το δίκαιο ιδίως όταν αυτό το δίκαιο είναι σπάνιο ανά την Ελλάδα.
Συνημμένως η έγγραφη απάντηση του Διοικητού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Χατζηγιαννάκης Εμμανουήλ
Ο γεν. γραμματέας
Κύρης Τσαμπίκος”.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο