Ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος

Ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος

Ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Στην Ρόδο το Σάββατο 7-10-2017 πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος, ανοιχτή στο κοινό, από το σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή» και τον οδοντιατρικό σύλλογο Δωδεκανήσου, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι καθηγητές οδοντίατροι.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του στόματος που έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

Επίσημη προσκεκλημένη στην ημερίδα η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, κ. Ζωή Γραμματόγλου, η οποία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε την κα Μαρία Κρητικου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τους σκοπούς και τις πρόσφατες δράσεις της ΕΛΛ.Ο.Κ. στον τομέα της υγείας.


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ΕΛΛ.Ο.Κ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κεφαλής και Τραχήλου (European Head and Neck Society - EHNS) και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (την ECPC).


Ειδικότερα μίλησε για την 5η ετήσια εβδομάδα makesensecampaign, (από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου) κατά τη διάρκεια της οποίας υλοποιούνται δράσεις σε όλη την Ευρώπη που σκοπό έχουν την ανάδειξη της σημασίας της αποκατάστασης των βλαβών και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών και των οικείων τους βλαβών ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των ασθενών κατά την επιβίωση. Μεταξύ των δράσεων της ΕΛΛ.Ο.Κ. Ενημερωτική διημερίδα που διοργανώσαμε με θέμα Καρκίνος Κεφαλής & Τραχήλου: Ο Άγνωστος Καρκίνος , 22-23 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια

Ο καθηγητής κ. Γεώργιος Λάσκαρης μίλησε για την Πρώιμη Διάγνωση του καρκίνου του στόματος: Έτσι κερδίζετε η μάχη.

Ο καθηγητής κ. Νίκος Παπαδογεωργάκης μας ενημέρωσε για την Θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με καρκίνο στη στοματική κοιλότητα.


Η κ. Μαρία Παρασκευά παθολόγος ογκολόγος μίλησε για τις θεραπευτικές επιλογές από τη σκοπιά του ογκολόγου.

Τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την ημερίδα η οποία έκλεισε μελωδικά από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D

Λουτεΐνη: Ποια τα οφέλη της & σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Γυροειδής αλωπεκία (τριχοφάγος): Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Πνευμονική ατρησία: Προσοχή στα συμπτώματα της καρδιακής νόσου