Στο Ταμείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς η Παλιά Πόλη

Στο Ταμείο Παγκόσμιας  Κληρονομιάς η Παλιά Πόλη

Στο Ταμείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς η Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 398 ΦΟΡΕΣ

Τα τριάντα χρόνια της ένταξής της στον Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμπληρώνει του χρόνου η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018 (βλ. άλλες στήλες), έγινε αναφορά στην προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη για την οποία, όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης, δεν ακούμε κάτι.

Ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανέφερε ότι στις 15 Νοεμβρίου η Υπουργός Πολιτισμού και η καθηγήτρια ΕΜΠ κα Τόνια Μοροπούλου αναμένεται να έχουν συνάντηση με το Ταμείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο οποίο διεκδικούμε να μπει και η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Αργότερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηιωάννου ανέφερε ότι, προσεχώς, θα έχουμε μία ανακοίνωση για την Παλιά Πόλη σε υψηλό επίπεδο. Απαντώντας, μάλιστα, στην κριτική που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την εικόνα που παρουσίασε το Μνημείο και φέτος το καλοκαίρι, είπε χαρακτηριστικά ότι εδώ και σαράντα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα ούτε για το φωτισμό της ούτε για τα δημόσια κτίρια τα οποία φωτίζονται αν και δεν ανήκουν στο Δήμο.
Στο σημείο αυτό, λοιπόν, ανέφερε ότι του χρόνου συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τη συμμετοχή της Ρόδου στον Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια και αυτό είχε γίνει το 1988, οπότε αναμένονται και οι ανάλογες επετειακές εκδηλώσεις.
Όσο για την π.σ., αυτή την περίοδο γίνεται μία επεξεργασία των προτάσεων του Δήμου για το θέμα αυτό η οποία αναμένεται να κατατεθεί αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου