Εκπαιδευτική επίσκεψη του 6ου Δημοτικού σχολείου στην έκθεση με θέμα:«Μακρά Πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση»

Εκπαιδευτική επίσκεψη   του 6ου Δημοτικού σχολείου στην έκθεση με θέμα:«Μακρά Πορεία  της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση»

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 6ου Δημοτικού σχολείου στην έκθεση με θέμα:«Μακρά Πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, τα τμήματα Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στο ιστορικό κτήριο τουΠροξενείου της Ελλάδας επί Ιταλοκρατίας, το οποίο ανακαινίστηκε και άνοιξε τις πύλες του ξανά ύστερα από 70 χρόνια.


Το Παλαιό Προξενείο (επί της οδού Ι. Καζούλη 8, στο Μανδράκι, στην πόλη της Ρόδου) έπαψε να λειτουργεί στις 28 Οκτωβρίου 1940, ημέρα κήρυξης του Ελληνο-ιταλικού πολέμου. Στο ιστορικό κτήριο του Παλαιού Ελληνικού Προξενείου, εκτίθεται αρχειακό φωτογραφικό υλικό με θέμα τη «Μακρά Πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση» υπό την αιγίδα του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτηρίου με τη συνδρομή των υπευθύνων της έκθεσης. Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο (του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) που παρακολούθησαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολυπολιτισμική κοινωνία της Ρόδου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τον επίπονο αγώνα των Δωδεκανησίων να διατηρήσουν τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και τις παραδόσεις τους, δίνοντας συγχρόνως τον υπέρ πάντων αγώνα για την Ενσωμάτωση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Μπαλασκάς Σαράντης, Τριανταφύλλου Δέσποινα, Παπαστεφάνου Μιχάλης και Χαραλάμπους Ιωάννα.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern