Άνοστη «σούπα» το ντέρμπι της Παστίδας

Άνοστη «σούπα» το ντέρμπι της Παστίδας

Άνοστη «σούπα» το ντέρμπι της Παστίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 150 ΦΟΡΕΣ

Στο 0-0 «κόλλησαν» οι Αστέρας και Ηρακλής Μαριτσών, που πάλεψαν με το συναίσθημα, όχι όμως και με το μυαλό. Με δέκα παίκτες έπαιξαν από το 52’ οι γηπεδούχοι, που δικαίως διαμαρτύρονται για την «τραβηγμένη» αποβολή του Πολυχρόνη για θέατρο

Παστίδα
Σύντομα και… ευχάριστα θα ξεχαστεί το προχθεσινό ντέρμπι γειτόνων ανάμεσα στον Αστέρα Παστίδας και τον Ηρακλή Μαριτσών. Το τελικό 0-0 το περιγράφει απόλυτα, με τους αρκετούς φίλους των δύο ομάδων, που βρέθηκαν στις εξέδρες, να παρακολουθούν ένα νευρικό και ποιοτικά κακό παιχνίδι, με φάσεις που μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού.


Η αλήθεια είναι πως ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για έλλειψη διάθεσης και πάθους. Αυτά τους περίσσευαν. Η καθαρή και ψύχραιμη σκέψη ήταν που τους έλλειπε, σ’ ένα σχεδόν απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, ακόμα και μετά το 52’ που ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της άδικης αποβολής του Πολυχρόνη.

Ο Ηρακλής απείλησε πρώτος μ’ ένα επικίνδυνο σουτ του Λυριστή έξω από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ροδανάκης, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα να καταγράψει την πρώτη τελική του, σ’ ένα άστοχο σουτ του Πολυχρόνη μετά από ωραίο ομαδικό συνδυασμό.

Στο 23’ και στο 27’ οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων «καθάρισαν» εύκολα τα φάουλ που εκτέλεσαν οι Παπακωνσταντής και Σκόρπος αντίστοιχα από εξαιρετική θέση, στο 31’ ο Παπαδημήτρης σταμάτησε με τάκλιν αυτοθυσίας τον Στεργιόπουλο, που ήταν έτοιμος να πλασάρει από κοντά μετά από παιδαριώδες λάθος της άμυνας των «ροπαλοφόρων», το κλέψιμο του Σκόρπου και τη δική του τελική πάσα, ενώ στο 35’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του ματς.

Μετά από έξοχη ενέργεια του Κούρου, ο Ευθύμης Βασιλώττος βρέθηκε σε θέση για γκολ. Ο Ροδανάκης απέκρουσε σωτήρια, με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή να κερδίζει και να πλασάρει εκ νέου και τον Καρύδη να σταματάει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 43’ το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε λεπτά, όταν ο προπονητής των γηπεδούχων, Κώστας Πάττας, αισθάνθηκε αδικημένος από την απόφαση του διαιτητή Μανώλη Κυρίτση να τον αποβάλλει και αρνήθηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο (όπως έλεγε, ο διαιτητής εξέλαβε τις παρατηρήσεις σε ποδοσφαιριστή του ως διαμαρτυρία στον ίδιο). Εν τέλει, ο τεχνικός του Αστέρα συμμορφώθηκε, αφού προηγουμένως ο αξιολογημένος ρέφερι κάλεσε τους βοηθούς του και απείλησε με οριστική διακοπή.

Στο 50’, ο Πολυχρόνης πλαγιοκόπησε επικίνδυνα την άμυνα του Ηρακλή από τα αριστερά (η παράλληλη μπαλιά του στην καρδιά της άμυνας κόπηκε) και στο 52’ αποβλήθηκε.

Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας με αμυντικό μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή και ο διαιτητής θεώρησε πως επιχείρησε να τον ξεγελάσει. Κακώς, καθώς ο Πολυχρόνης δεν έδειξε να έχει την πρόθεση να το κάνει, ούτε και ζήτησε πέναλτι.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού παρέμεινε το ίδιο νευρικό και κακό. Ο Ηρακλής έμοιαζε να μη συνειδητοποιεί πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω και να μην πιστεύει στη νίκη, ο δε Αστέρας πάλευε με μειονέκτημα, δημιούργησε όμως δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το ματς.

Στο 71’, ο Σκόρπος ξεχύθηκε στην αντεπίθεση προς την αντίπαλη εστία, πλασάροντας από το ύψος του πέναλτι και υπό την πίεση του Παπαδημήτρη ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Χειμωνέττου, ενώ στο 84’, ο «ξεχασμένος» στο δεύτερο δοκάρι Κατσαμάκης αιφνιδιάστηκε από το πέρασμα της μπάλας, μετά από φάουλ του Σκόρπου από τα αριστερά, κάνοντας μία άτσαλη και άστοχη κεφαλιά.

Εκνευρισμένος έδειξε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο διαιτητής Μανώλης Κυρίτσης (οι γκρίνιες από τους γηπεδούχους ήταν πολλές), ο οποίος ελέγχεται για την απόφασή του στη φάση του 52’. Βοηθοί του ήταν οι Βασίλης Στεφανάκης και Γιώργος Σαρρής.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Παστίδας: Ροδανάκης, Καρύδης, Αποστολάτος, Χαριτάκης, Κατσαμάκης, Καλαγρής (93’ Κόρα), Ισκάς, Πολυχρόνης, Σκόρπος (90’ Κυρίτσης), Γιαννακόπουλος (78’ Αμπτουλάι), Στεργιόπουλος (72’ Παγκράτης)

Ηρακλής Μαριτσών: Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Λενιού, Ζαζάς (85’ Μπάρτζος), Βασιλώττος Χ., Μπιλιάς, Παπακωνσταντής, Βασιλώττος Ε. (58’ Θερρενός), Λερογιάννης (66’ Σιαμαντούρας), Κούρος, Λυριστής Θ. (81’ Γιαννακόπουλος)

Φάση από τη χθεσινή αναμέτρηση στην Παστίδα
Φάση από τη χθεσινή αναμέτρηση στην Παστίδα

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στην Καλλιθέα την Κυριακή για τον Κολοσσό H Hotels Collection με τον Ολυμπιακό!

Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες για τα «Δρόμεια» η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Με το μυαλό στην Παναχαϊκή

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ «Οι νησιώτικες ομάδες είχαν… στήριξη από ψηλά!»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΕΦΟΑ

Στις 29 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠ

Το πρόγραμμα το τοπικού μπάσκετ μετά το Πάσχα

Ξεχώρισαν οι Δωδεκανήσιοι στο Πανελλήνιο Πίστας Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων!