Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟΣ ο Κολοσσός στην Πάτρα, «έσπασε» το αήττητο του Προμηθέα

Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟΣ ο Κολοσσός στην Πάτρα, «έσπασε» το αήττητο του Προμηθέα

Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟΣ ο Κολοσσός στην Πάτρα, «έσπασε» το αήττητο του Προμηθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Πολύ μεγάλο παιχνίδι διεξήχθη σήμερα (17/12) στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας όπου ο Κολοσσός H Hotels πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση για εκτός έδρας ντέρμπι, «έσπασε» το αήττητο του Προμηθέα μέσα στο σπίτι του κι έφτασε τις πέντε νίκες σε εννέα αγωνιστικές της Stoiximan.gr Basket League (76-80).

Από άποψη τακτικής, η ομάδα της Ρόδου φάνηκε καλύτερα διαβασμένη και πιο έτοιμη πνευματικά για ένα τέτοιο ματς, έπαιξε τρομερή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (παρά το ότι δέχθηκε 12 τρίποντα κι έχασε άλλα τόσα αμυντικά ριμπάουντ), ενώ είχε «βαρύ πυροβολικό» στην επίθεση, τον Τι Τζέι Μπρέι να σταματά στους 24 πόντους (χωρίς μάλιστα να σκοράρει ούτε βολή στην τελευταία περίοδο!) και τον Μάλκολμ Γκρίφιν να προσθέτει άλλους 17π.

Το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο στο α’ δεκάλεπτο, με τον Προμηθέα να ξεφεύγει μόλις με +3 (11-8) αφού οι φιλοξενούμενοι – παρά την αστοχία τους από τα 6.75μ. – ήταν προσεκτικοί και περίμεναν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν. Έτρεξαν ένα σερί 8-0 και προηγήθηκαν 11-16 στο 8’ και παρότι ισοφαρίστηκαν (18-18), έβγαζαν μία σιγουριά στο παιχνίδι τους ότι αργά ή γρήγορα θα ανακτούσαν προβάδισμα ασφαλείας.

Πράγματι, πριν τελειώσει το ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Μπρέι, οι «θαλασσί» ξέφυγαν με 34-44 στο 19’ και 41-52 στο 23’.

Ο Προμηθέας, ωστόσο, αν και είχε σε πλήρη «αφλογιστία» τους Έβανς, Ρέλεφορντ, Χολ και Φαγιέ, διαθέτει την ποιότητα ως ομάδα να αντιδράσει σωστά και ειδικά μέσα στην έδρα της και σύντομα μείωσε σε 54-56 μέσα σε ένα τρίλεπτο. Ο Λυκογιάννης πήρε τάιμ άουτ και μέσα στα επόμενα λεπτά, ο Κολοσσός ξέφυγε εκ νέου με διψήφια διαφορά (54-64) η οποία έφτασε και το +12 στο 36’ (62-74).

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έδειξε για άλλη μία φορά την πολύ μεγάλη του κλάση και με εφτά συνεχόμενους πόντους σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό το σκορ έγινε 69-74. Ο Σταμάτης με δύο βολές έγραψε το 69-76 αλλά και πάλι ο Μιλόσεβιτς κατέβασε τη διαφορά στους πέντε (71-76).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά με τρίποντα αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν αυτά που τους επέτρεψαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Στο 1.18’’ ο Λίποβι έκανε το 74-76 και στο 1.05’’ο Μάρβιν Τζόουνς από φάουλ του Ουκρανού το 74-78. Ήταν σαφές ότι το παιχνίδι θα το έπαιρνε όποιος ήταν πιο ψύχραιμος κι έκανε τα λιγότερα λάθη στο τελευταίο λεπτό.

Από νέο επιθετικό ριμπάουντ ο Μιλόσεβιτς μείωσε ξανά στους δύο (76-78) και στην επίθεσή του ο Κολοσσός ήταν άστοχος σε προσπάθεια του Γκρίφιν. Όμως, ο Αμερικανός είχε το ένστικτο να πιέσει πάνω στην μπάλα, έκλεψε μέσα από τα χέρια του Γκίκα και με κάρφωμα ολομόναχος στα 10’’ διαμόρφωσε το 76-80, καταρρακώνοντας την ψυχολογία των Πατρινών που ήταν άστοχοι στις επιλογές τους για τρίποντο.

Δεκάλεπτα: 18-18, 39-44(ημιχρ.), 54-64, 76-80

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Μαγκλογιάννης, Ξενικάκης

Προμηθέας (Γιατράς): Λίποβι 8(2), Έβανς 5, Γκίκας 8(2), Σαλούστρος 6(1), Μιλόσεβιτς 26(3τρ., 11 ριμπάουντ), Τουτζιαράκης 15(1), Φαγιέ 3(1), Ρέλεφορντ, Δημάκος, Χολ 5.

Κολοσσός H Hotels (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 17 (5 ασίστ), Χάρις 10 (5 κλεψίματα), Σχίζας 6, Μπρέι 24(4), Ράιτ, Τζόουνς 8 (12 ριμπάουντ), Γεωργαλλής, Μπιλλής 3(1), Σταμάτης 9(1), Παπαδάκης 3(1), Τσαλμπούρης,

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή