«Δεν πληρώνω» ταμεία και εφορία λένε οι επιχειρήσεις

«Δεν πληρώνω» ταμεία και εφορία λένε οι επιχειρήσεις

«Δεν πληρώνω» ταμεία και εφορία λένε οι επιχειρήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Πέντε στις 100 επιχειρήσεις που κλείνουν επαναδραστηριοποιούνται είτε σε άλλη περιοχή είτε με άλλο αντικείμενο, ενώ αρκετές συνεχίζουν να διατηρούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσή του Ελληνικού εμπορίου στελέχη της ανέφεραν ότι καταγράφεται μια ισχνή τάση δυναμισμού στο εμπόριο καθώς η κινητικότητα δεν αφορά μόνο σε ανακύκλωση επιχειρηματικών στεγών (εμπορική επιχείρηση ανοίγει στη θέση εμπορικής επιχείρησης) αλλά φαίνεται ότι οι νέες επιχειρήσεις δεν είναι πλέον εστίασης ή παροχής υπηρεσιών όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.

Επίσης καταγράφεται η τάση οι νέες επιχειρήσεις να συγκεντρώνονται στα τμήματα των εμπορικών αγορών που υπάρχει ήδη δραστηριότητα, δηλαδή στις πιάτσες. Ενώ ο μεγαλύτερος όγκος της αρνητικής κινητικότητας είναι στις δευτερεύουσες αγορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης στο ελληνικό λιανεμπόριο. Η βασική διαπίστωση, μετά τον έλεγχο ισολογισμών ΑΕ και ΕΠΕ αλλά και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τζίρο κάτω των 200.000 ευρώ, είναι ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το 2017 κατά 8,7% ενώ και η απασχόληση τονώθηκε με 33.000 νέες θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο.

Διαβάστε ακόμη

Εργασίες καθαρισμού στη Μεσαιωνική Πόλη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος