Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Έχει κατατεθεί αίτηση αναίρεσης από 65χρονο Κοσκινιάτη

Τον Μάρτιο θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει 65χρονος από τα Κοσκινού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής, εργατών, και στις αρχές Φεβρουαρίου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, για την ίδια υπόθεση.

Ο 65χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια και δηλώνει αθώος, τον Νοέμβριο του 2017 δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Διακονή, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου που λήφθηκε σε βάρος του τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αυτή προσδιορίστηκε να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο στις 7 Μαρτίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όπου ο 65χρονος κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή που τον βάραιναν.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 65χρονο για δύο απόπειρες πρόκλησης σωματικών βλαβών, οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 65χρονος προσέφυγε ζητώντας την αναίρεσή της, καθώς όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην αίτηση του υπήρξε: «Υπέρβαση εξουσίας του δικάσαντος Δικαστηρίου κατ’ άρ. 510 παρ. 1 στοιχ. Η του Κ.Π.Δ. καθώς αυτό έκρινε παραδεκτή και εξέτασε στην ουσία απαράδεκτη έφεση του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου,

Έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου και υπέρβαση εξουσίας από αυτό, διότι κατά το σχηματισμό δικανικής κρίσης στηρίχθηκε στις καταθέσεις της προδικασίας των δύο αλλοδαπών, ο οποίες ωστόσο δεν αναγνώσθηκαν από αυτό, και επίσης προχώρησε σε μετατροπή της επιβληθείσας ποινής χωρίς προηγουμένως να ελέγξει τις προϋποθέσεις αναστολής της ποινής ως όφειλε».

Επίσης ο 65χρονος υπέβαλε δια του δικηγόρου του κ. Κώστα Ταμπάκη και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο, η οποία και θα εξεταστεί στις 4 Φεβρουαρίου 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο 65χρονος είχε συλληφθεί στις 23 Μαρτίου 2009 στις 6 το απόγευμα μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 55χρονος συμπατριώτης του με τον οποίο- σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να έχουν χρόνια διαμάχη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες σε χώρο του 55χρονου, όταν ο 65χρονος φερόταν να πήγε εκεί να τους απείλησε και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον τους τρεις φορές. Μετά τη καταγγελία στο χώρο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ κατέσχεσαν τη καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και τα φυσίγγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος φέρεται να μετέβη στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη μέρα (22 Μαρτίου 2009) το πρωί και να απείλησε τους αλλοδαπούς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 65χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία τονίζοντας πως πρόκειται καθαρά για πλεκτάνη σε βάρος του, εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που έχει με τον 55χρονο που έχει προσλάβει τους αλλοδαπούς, ισχυρισμό που επανέλαβε και ενώπιον των δικαστηρίων.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο