Παρέμεινε στο «παιχνίδι» του τίτλου ο Διαγόρας

Παρέμεινε στο «παιχνίδι» του τίτλου ο Διαγόρας

Παρέμεινε στο «παιχνίδι» του τίτλου ο Διαγόρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 193 ΦΟΡΕΣ

Νίκησε με γκολ του Πέεφ στο «ελ κλάσσικο» την ομάδα της Ρόδου με 1-0 και διατήρησε τις ελπίδες του για κατάκτηση της 1ης θέσης

Κυανέρυθρο χρώμα είχε τελικά το «ελ κλάσσικο» του Δημοτικού Σταδίου το περασμένο Σάββατο ανάμεσα στον γηπεδούχο Διαγόρα και την ομάδα της Ρόδου.

Ο «γηραιός» με σκόρερ τον Ολιβερ Πέεφ στο 68΄ ήταν ο μεγάλος νικητής με 1-0, σε ένα ματς που θα ξεχασθεί γρήγορα, καθώς ποιοτικά και δημιουργικά, δεν είχε να προσφέρει συγκινήσεις.

Με την είσοδο τους στο παιχνίδι οι δυο ομάδες έδειξαν να προσέχουν τις άμυνες τους. Προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό, αλλά έμειναν πολύ πίσω στην δημιουργικότητα και το παιχνίδι πήγε πολλές φορές στη δύναμη.

Ο Διαγόρας προσπάθησε να το κάνει από το ξεκίνημα, με τον Νίκο Παντέλη να έχει εκτός δεκαοκτάδος τον Προβατίδη και να έχει προτιμήσει στο δεξί άκρο της άμυνας του τον Γεωργίου, που τον δικαίωσε σε όλο το ενενηντάλεπτο, ενώ ο Σουάνης κινήθηκε περισσότερο από δεξιά.

Οι «κυανέρυθροι» στο α΄ μέρος προσπάθησαν πολλές φορές από τα άκρα, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της Ρόδου που παρουσιάσθηκε «διαβασμένη».

Πολλές φορές οι παίκτες της πίεσαν ψηλά κι έβαλαν δύσκολα στο Διαγόρα, αλλά δεν είχαν πολλές καλές στιγμές στην περιοχή του Στεφανάκου. Έτσι με τρεις φάσεις όλες κι όλες το 0-0 έμεινε στο α΄ ημίχρονο.


Η ΡΟΔΟΣ ΠΙΕΣΕ…Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο β΄ μέρος από το ξεκίνημα, η Ρόδος ήταν καλύτερη. Πίεσε τον Διαγόρα και τον ανάγκασε να οπισθοχωρήσει πολύ πίσω, χωρίς όμως να δημιουργεί και να απειλεί. Από το 53΄ όμως ο κόουτς του Διαγόρα άλλαξε τα πλάνα του. Πέρασε στο παιχνίδι στο δεξί άκρο της άμυνας τον Ευαγγελιδάκη και πιο μπροστά τον Γεωργίου, από τον οποίο ξεκίνησε λίγο αργότερα η φάση του γκολ. Ο Διαγόρας έχοντας στηρίγματα στην επίθεση ανέπνευσε και στο 68΄ έφτασε στο γκολ, που του έδωσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Από το σημείο αυτό και μετά, η Ρόδος ξαναπέρασε στην επίθεση, αλλά η άμυνα του Διαγόρα στάθηκε πολύ καλά μέχρι το τέλος και πήρε μια σπουδαία νίκη από κάθε άποψη, που του δίνει εκτός από τους βαθμούς και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια, καθώς παραμένει ψηλά και με ματς λιγότερο.


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

12' Ο Πινδώνης πήρε ωραία μπαλιά από τον Φάμπιο, βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ μπλόκαρε καλά τοποθετημένος ο Στεφανάκος.

14' Στη δεύτερη καλή φάση του ημιχρόνου, ο Βελέτης έπιασε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Παναγόπουλος.

44' Σε θέση βολής βρέθηκε αυτή τη φορά ο Αυγενικού, που σούταρε δυνατά, αλλά και πάλι ο Στεφανάκος δεν ανησύχησε και μπλόκαρε.

63' Από μπαλιά του Αυγενικού, ο Νάκκας βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε δυνατά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

68' Ο Διαγόρας ξεδιπλώθηκε πολύ ωραία επιθετικά. Ο Γεωργίου πέρασε τον Ιμεραλιλάι από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Σουάνη στην περιοχή. Εκείνος είδε στην πλάτη του τον Πέεφ στο ημικύκλιο που με δυνατό σουτ, έστειλετη μπάλα στην αριστερή γωνία τον Παναγόπουλο κάνοντας το τελικό 1-0.

Από τον Διαγόρα ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Πέεφ, Γεωργίου. Μεντής, Ρούνιτς. Πολύ καλοί από την Ρόδο ήταν οι Αυγενικού, Μρκτσιάν και Φάμπιο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Μιχαηλίδη, Παγουρά και Σοφού από την Βοιωτία.

Οι ομάδες:

Διαγόρας: Στεφανάκος, Μεντής, Ρούνιτς, Πέεφ, Γεωργίου (80΄Καρπαθάκης), Σουάνης, Βελέτης, Μπακάλης (53΄Ευαγγελιδάκης), Μήτκας, Αγγελούδης (67΄Βελλίνης), Σερτζίνιο (87΄Κιοσέογλου)
Ρόδος: Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Μρκτσιάν, Αποστόλου, Αυγενικού, Πότσι, Πινδώνης (78΄Μυλωνάς), Μπούτερ, Νάκας (78΄Λέκκας), Φάμπιο.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή