Ολυμπιακός - Κολοσσός: Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα…

Ολυμπιακός - Κολοσσός: Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα…

Ολυμπιακός - Κολοσσός: Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

Δύσκολη φάση περνούν οι δύο ομάδες που αναμετρώνται σήμερα (17.00’) στο ΣΕΦ

Τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (17.00’, Cosmote Sport 4) ο Κολοσσός H Hotels, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, και μάλιστα προερχόμενος από οδυνηρή εντός έδρας ήττα κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

Η ομάδα της Ρόδου πετυχαίνει και τον αντίπαλό της σε πολύ δύσκολη στιγμή, αφ’ ενός λόγω του πένθους για την απώλεια του Σάββα Σφαιρόπουλου, πατέρα του προπονητή των «ερυθρολεύκων» και πρώην τεχνικού των «θαλασσί», Γιάννη, και αφ’ ετέρου λόγω της δυσκολοχώνευτης βαριάς ήττας στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα την περασμένη Πέμπτη για την Ευρωλίγκα.

Ο Τι Τζέι Μπρέι, σχολιάζοντας τη σημερινή αναμέτρηση στο Φάληρο, αναφέρει πως «δυστυχώς, την προηγούμενη αγωνιστική δεν τα καταφέραμε απέναντι στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε την ήττα στο γήπεδό μας. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, αλλά στα τελευταία λεπτά οι αντίπαλοί μας έβγαλαν περισσότερη ενέργεια από εμάς και έτσι πήραν τη νίκη.

Όμως, στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε την κατάσταση, παρά το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Κι αυτό γιατί η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση πνευματικά. Αυτή την εβδομάδα κάναμε κάποιες δυνατές προπονήσεις και ο καθένας μας δούλεψε σκληρά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και οι 26 αγώνες του.

Αλλά, δεν πρέπει να επιτρέψεις σε ένα κακό σερί να σου χαλάσει την ψυχολογία. Τώρα, έχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό και ξέρουμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προφανώς και πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και πάμε εκεί για να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Εάν καταφέρουμε και είμαστε κοντά μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Από την πλευρά του, ο σέντερ του Ολυμπιακού,Τζαμέλ Μακ Λιν, τονίζει στο blog του στον ΕΣΑΚΕ ότι «θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που μας υποστήριξαν στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα παρότι βρεθήκαμε σε πολύ άσχημη βραδιά. Ήταν πραγματικά όμορφο το ότι δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να μας υποστηρίζουν με την φωνή τους. Το εκτιμώ αφάνταστα.

Εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε. Να αφήσουμε στο παρελθόν την ήττα που μας πήγε ένα βήμα πίσω στην προσπάθειά μας για κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Έχουμε ακόμη πολλές μάχες να δώσουμε. Στην παρούσα φάση έχουμε μπροστά μας την αναμέτρηση με τον Κολοσσό για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε στην άμυνά μας, στην επίθεσή μας, στην χημεία μας ως ομάδα, να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε δυνατά. Πιστεύω πως αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα το πλάνο του κόουτς δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα.

Γενικότερα, πάντως, αυτός ο μήνας είναι πολύ δύσκολος, με πολλά παιχνίδια και θα πρέπει να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχοντας την στήριξη των φιλάθλων μας , θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και πιστεύω πως θα είμαστε ο Ολυμπιακός που πρέπει να είμαστε στα σημαντικά παιχνίδια έρχονται».

Ακλόνητη «κόκκινη» παράδοση
Μόνο νίκες εξακολουθεί να μετράει ο Ολυμπιακός στην ιστορία των αγώνων του με τον Κολοσσό H Hotels, έχοντας φτάσει πια τις 27 σε ισάριθμους αγώνες. Ως γηπεδούχος έχει κάνει το 13/13 με τις 10 από αυτές τις νίκες να τις σημειώνει με διαφορές από 13 ως 35 πόντους.

Οι τρεις περιπτώσεις στις οποίες η ομάδα της Ρόδου δυσκόλεψε περισσότερο τον αντίπαλο της ήταν:
*Στο ματς της σεζόν 2012-13 όταν ηττήθηκε με 70-65 (Άντιτς 15 – Όσμπι 14)
*Στο ματς της σεζόν 2013-14 όταν έφυγε από το ΣΕΦ με το εις βάρος της 77-68 (Σπανούλης 13 – Σμιθ 15)
*Στο περσινό παιχνίδι που έληξε με σκορ 75-67 (Γκριν 18 – Ρέλεφορντ 17).

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας Ο Κολοσσός H Hotels εκτός έδρας
Ρεκόρ: 8 νίκες – 1 ήττα 3 νίκες – 6 ήττες
Επίθεση: 88,6π. 75,4π.
Άμυνα: 67,7π. 80,4π.
Βολές: 75,1% 71%
Δίποντα: 58,4% 54,8%


Τρίποντα: 40,3% 29,9%
Ριμπάουντ: 36,44 31,9
Ασίστ: 23,4 14,6

Κλεψίματα: 5,5 5,4
Κοψίματα: 2,2 2,1
Λάθη: 11,3 11,4
Ranking:109,8 68,1

*Ξεχωριστό θα είναι το παιχνίδι τόσο για τον Άρη Λυκογιάννη όσο και για τον Κολοσσό H Hotels. Ο Έλληνας τεχνικός θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League που θα φτάσει τα 100 παιχνίδια Πρωταθλήματος στον πάγκο της. *Ο Γιάννης Γεωργαλλής μπορεί να μπει στην πρώτη 5άδα των ιστορικών λιστών του Κολοσσού H Hotels στα επιθετικά ριμπάουντ με δύο και στις ασίστ με τρεις.
*Ο Δημήτρης Σταμάτης απέχει εννιά πόντους από τους 400 στην κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή