Βαριές «καμπάνες» έρχονται για Λάρδο και Τήλο

Βαριές «καμπάνες» έρχονται για Λάρδο και Τήλο

Βαριές «καμπάνες» έρχονται για Λάρδο και Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Με ποινή αφαίρεσης βαθμών κινδυνεύουν οι δύο ομάδες για τα όσα διαδραματίστηκαν στο μεταξύ τους παιχνίδι

Αντιμέτωποι με τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ και τις βαριές ποινές που προβλέπουν βρίσκονται οι Ηρακλής Λάρδου και Τήλος, για τα όσα συνέβησαν στο προχθεσινό διακοπέν παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.

Τα δύο σωματεία θα κληθούν σε απολογία, όπως και για διευκρινίσεις οι διαιτητές και οι παρατηρητές αγώνα και διαιτησίας. Ιδιαίτερα σημαντική δε, θα είναι η μαρτυρία του γιατρού του αγώνα.

Δεδομένου πως ο τελευταίος φέρεται να μην έχει διαπιστώσει τραυματισμό του ποδοσφαιριστή της Τήλου, Ηρακλή Σακελλάρη, που έπεσε στο έδαφος απωθούμενος από οπαδό των γηπεδούχων που εισέβαλλε, με άλλους δύο, στον αγωνιστικό χώρο (πήγε στο νοσοκομείο με δική του πρωτοβουλία και έχει στα χέρια του διάγνωση που μιλάει για κάκωση αυχένα μετά από αναφερόμενο τραυματισμό), αλλά και λόγω της απόφασης του διαιτητή Νίκου Διακοφιλιππή να επιστρέψει στο γήπεδο, μετά την προσωρινή διακοπή του 89’, για να ολοκληρώσει το ματς, η αποχώρηση της Τήλου πριν από τη λήξη είναι πολύ πιθανό να της κοστίσει την αφαίρεση 10 βαθμών (άρθρο 21 του ΚΑΠ).

Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει και ο Ηρακλής, τον οποίο «καίει» το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «σε περίπτωση εισόδου οπαδών και δημιουργίας επεισοδίων που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας επιβάλλεται, επιπρόσθετα, η ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών». Η παραπάνω ποινή συνδυάζεται με αυτή του αποκλεισμού της έδρας, για μία έως τέσσερις αγωνιστικές.

Σημειώνεται, πως οι άνθρωποι της Τήλου, με πρώτο τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή της ομάδας Μερκούρη Μόσχου, έσπευσαν να ευχαριστήσουν θερμά για την προστασία της αποστολής τόσο τον προπονητή του Ηρακλή, Γιώργο Σταυριανό, όσο και τον παράγοντα Λουκά Εγγλέζο.

Όπως σημειώνουν, αποχώρησαν από το γήπεδο καθώς θεωρούν αδιανόητη την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και απαράδεκτο τον προπηλακισμό ποδοσφαιριστών. Δηλώνουν δε έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες, απορρίπτοντας κάθε κουβέντα περί προσπάθειάς τους να κερδίσουν το ματς στα χαρτιά.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή