Ρόδος: Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εμπρησμό αυτοκινήτου

Ρόδος: Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εμπρησμό αυτοκινήτου

Ρόδος: Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εμπρησμό αυτοκινήτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1417 ΦΟΡΕΣ

Θα δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Κω

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν πατέρας και γιος κατηγορούμενοι για εμπρησμό σε αυτοκίνητο 51χρονου για λόγους αντεκδίκησης!

Οι δύο άνδρες ηλικίας 52 και 26 ετών αντίστοιχα κατηγορούνται για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή και θα λογοδοτήσουν στο δικαστήριο στις 16 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της 24ης Ιανουαρίου 2013 σε δρόμο της πόλης της Ρόδου (περιοχή Κόβα), όπου ο 51χρονος είχε σταθμεύσει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα ο 52χρονος πατέρας και ο 26χρονος γιος του βρίσκονταν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του 51χρονου όπου λίγο πριν φύγουν λογόφεραν με τον ιδιοκτήτη.

Αμέσως μετά πατέρας και γιος έφυγαν και πήγαν σε άλλο κατάστημα για να συνεχίσουν την διασκέδασή τους, όπου και αποφάσισαν να δώσουν ένα μάθημα στον 51χρονο. Έτσι μετέβησαν σε παρακείμενο πρατήριο υγρών καυσίμων από όπου προμηθεύτηκαν βενζίνη αντί του ποσού των 5 ευρώ, την οποία και τοποθέτησαν σε ένα πλαστικό δοχείο.

Με το καύσιμο στα χέρια, πατέρας και γιος μετέβησαν στο σημείο όπου ο 51χρονος είχε σταθμευμένο το όχημά του και ο 52χρονος το περιέλουσε με τη βενζίνη, ενώ στη συνέχεια πέταξε το άδειο δοχείο κάτω από το αυτοκίνητο, και έβαλε τη φωτιά.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες τύλιξαν το όχημα, ενώ άμεσα επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, προσωπικό της οποίας κατάφερε να σβήσει τη φωτιά έχοντας ωστόσο προκαλέσει φθορές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προσήγαγαν στις 25 Ιανουαρίου 2013 τους δύο δράστες, και σε βάρος τους κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Ανέλαβε την ευθύνη ο πατέρας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή ο 52χρονος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη της πράξης του, λέγοντας πως ο γιος του ουδεμία σχέση είχε, καθώς όχι μόνο δεν ήταν παρών στο περιστατικό αλλά η όλη του συμμετοχή σταματάει στο σημείο που πήγε στο πρατήριο υγρών καυσίμων και έβαλε βενζίνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο 52χρονος απέδωσε τη πράξη του στη ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει σε συνδυασμό με την άδικη και ταπεινωτική λεκτική επίθεση του 51χρονου προς αυτόν, τα οποία και τον οδήγησαν στην ακατανόητη ακόμη και για αυτόν ενέργειά του!

Ο ίδιος είπε πως ζήτησε από το γιο του να τον συνοδεύσει για να ανεφοδιάσει το αυτοκίνητό του καθώς δεν γνωρίζει πως λειτουργούν οι αυτόματοι πληρωτές, ενώ αναφορικά με τα 5 ευρώ βενζίνη που έβαλε σε μπιτόνι, δήλωσε πως το κάνει πάντα, καθώς το ρεζερβουάρ του είναι σάπιο και δεν κρατάει τη βενζίνη που μπαίνει.

Αμέσως μετά τον εφοδιασμό ο 26χρονος γιος έφυγε ενώ ο πατέρας – σύμφωνα με την απολογία του τελευταίου- πήγε στο σημείο όπου είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητο του ο 51χρονος και δίχως να έχει προαποφασίσει τη πράξη του πέταξε το κάνιστρο σε απόσταση δύο μέτρα από το όχημα και ένα αποτσίγαρο.

Ο 52χρονος ισχυρίστηκε επίσης πως όλα έγιναν προκειμένου να τρομάξει και μόνο τον 51χρονο, χωρίς να του κάνει κακό, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι από την ενέργειά του αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους ή πράγματα καθώς ούτε σπίτια υπάρχουν στη περιοχή (παρά μόνο εγκαταλελειμμένα μαγαζιά) ενώ και ο δρόμος στον οποίο πέταξε το κάνιστρο ήταν υγρός αφού έβρεχε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι απόδειξη των ισχυρισμών του είναι το γεγονός πως το μόνο που καταστράφηκε ήταν ένα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πριν η φωτιά σβήσει μόνης της.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι ο μεν πατέρας με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ στον δε γιο δεν επιβλήθηκαν όροι.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο