Βρέθηκε λύση για τους τσιγγάνους στη Ρόδο;

Βρέθηκε λύση για τους τσιγγάνους στη Ρόδο;

Βρέθηκε λύση για τους τσιγγάνους στη Ρόδο;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3632 ΦΟΡΕΣ

Η δρομολόγηση της μεταστέγασης των ΡΟΜΑ από το Κορακόνερο στο οικόπεδο που έχει επιλεγεί, φαίνεται να επιβεβαιώνεται με την επίσκεψη, χθες, στη Ρόδο της Ειδικής Γραμματέως για την Κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ, κας Κατερίνας Γιάντσιου η οποία είχε συνάντηση με εκπροσώπους τους αλλά επισκέφθηκε και το οικόπεδο που θα μετεγκατασταθούν.

Καταρχήν, η κα Γιάντσιου, χθες το πρωί επισκέφθηκε το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου, παρουσία της Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κας Βάσως Ξεπαπαδάκη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και είχε διαβούλευση με δημότες ΡΟΜΑ του καταυλισμού του Κορακόνερου, παρουσία και του εκπροσώπου τους κ. Στηροκλέα.

Όπως έγινε γνωστό, η Ειδική Γραμματέας ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για τη μεταστέγασή τους είναι τελεσίδικη, με τους ίδιους πάντως να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και να δηλώνουν ότι θα επανέλθουν με αντιπροτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία του παραρτήματος των ΡΟΜΑ στη Ρόδο και τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα, χαρακτηρίζοντάς το ως πρότυπο για τη χώρα.

Ως γνωστόν, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει γίνει καταγραφή των ΡΟΜΑ που διαμένουν στο Κορακόνερο και έχουν συλλεγεί στοιχεία ενώ στο νέο οικόπεδο θα μεταφερθούν μόνο όσα νοικοκυριά είναι δημότες Ρόδου.
Υπενθυμίζεται, όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς, ότι, βάσει και των προϋποθέσεων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί θα δημιουργηθεί ένας οικισμός που θα έχει όλες τις υποδομές, δηλαδή ηλεκτρικό ρεύμα, αποχετευτικό, κοντέινερ κτλ.

Χθες, μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό, η κα Γιάντσιου με τους συνεργάτες της, συνοδευόμενοι από τους αρμόδιους του Δήμου, επισκέφθηκαν το μεσημέρι το οικόπεδο. Ακολούθως, νωρίς το απόγευμα, η ίδια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών