Επίθεση στη «Ροδιακή» επειδή δημοσίευσε ανακοίνωση Ομοσπονδίας!

Επίθεση στη «Ροδιακή» επειδή δημοσίευσε ανακοίνωση Ομοσπονδίας!

Επίθεση στη «Ροδιακή» επειδή δημοσίευσε ανακοίνωση Ομοσπονδίας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Περίεργες αντιλήψεις και απόψεις από τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο

Αναίτια επίθεση εναντίον της “Ροδιακής” εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος όπως φαίνεται έχει “περίεργες” αντιλήψεις και απόψεις για το ποιες ειδήσεις πρέπει να δημοσιεύονται.

Αφορμή της επίθεσης, υπήρξε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η οποία έθετε ζήτημα ασυμβίβαστου για τον κ. Κόκκινο, επειδή εκτός από αντιπεριφερειάρχης είναι και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Το “αμάρτημα” της «Ροδιακής», σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, ήταν ότι δημοσίευσε την ανακοίνωση αυτή, διότι κατά την άποψή του δεν ήταν σωστή!
Λογοκρισία στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει σε δημοκρατικό καθεστώς, αλλά φαίνεται ότι ο κ. Κόκκινος το αντιλαμβάνεται αλλιώς.
Και δοθείσης της ευκαιρίας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Ροδιακής» εκτιθέμενος και επιδεικνύοντας εμπάθεια άνευ λόγου.

Ο κ. Κόκκινος θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
Πρώτον η «Ροδιακή» σεβόμενη την ιστορία της και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δημοσιεύει όλες τις απόψεις, και όχι κατά το δοκούν.
Δεύτερον η «Ροδιακή» δεν δέχεται λογοκρισία ούτε από τον κ. Κόκκινο, ούτε από κανέναν άλλο και αν δεν το έχει καταλάβει... πρόβλημά του!
Τρίτον η «Ροδιακή» δεν συμμετέχει ούτε σε πολιτικά ούτε σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Την ενδιαφέρουν μόνο οι λύσεις στα προβλήματα του τόπου και αν ο κ. Κόκκινος έμπαινε στον κόπο να μάθει για την ιστορία της εφημερίδας θα αντιλαμβανόταν ότι έτσι έχουν τα πράγματα.
Ως εκ τούτου αδυνατούμε να δώσουμε εξηγήσεις και απολογίες στον κάθε κύριο Κόκκινο!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρ. Κόκκινος, αναφέρει επί του θέματος τα εξής (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία και η σύνταξη της ανακοίνωσης):
«Άλλη μία σκευωρία εναντίον μου καταρρίφθηκε, εξετευτελίστηκαν οι οργανωτές της και είναι περίεργη η χρονική συγκοιρία που εμφανίστηκε (απάντηση σε δημοσίευμα της «Ροδιακής»)
«Και εκλεγμένος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»
Με έκπληξη και ιδιαίτερη λύπη διάβασα στο πρωτοσέλιδο αλλά και στις εσωτερικές στήλες της εφημερίδας σας, απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), που έθετε θέμα «Ή αντιπεριφερειάρχης ή μέλος του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - και τα δύο δεν γίνεται!» και στο κείμενό της υπήρχαν απαρέδεκτα κοσμητικά επίθετα, απόψεις προσβλητικές και ψέματα!

Διατηρώντας όπως πάντα την ψυχραιμία και έχοντας συνηθίσει από ανέντιμες, προκλητικές και ανήθικες επιθέσεις, σας απαντώ πολιτικά και ζητώ τη δημοσίευση του ηλεκτρονικού μηνύματός μου: Τα όσα ισχυρίζεται η ΟΣΥΑΠΕ είναι προϊόντα φαντασίας ή σκοπιμότητας. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις θέσεις ευθύνης που με ανέδειξε στο συνδικαλισμό και στην Αυτοδιοίκηση η κοινωνία μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά το ότι ψευδώς το επικαλούνται στο άρθρο 117 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). Όποιος ξέρει να διαβάσει, το διαπιστώνει. Είχα και έχω τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και μάλιστα θυμίζω ότι από 1.9.2014 είμαι Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και μέχρι τον Ιούνιο του 2015 διατέλεσα πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. και σε θέση του προεδρείου της. Έκτοτε εκλέχθηκα σύνεδρος και για το συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και για το συνέδριο της Δ.Ο.Ε.

Είναι άξιο απορείας συνάδελφοι που κάθονται στα διπλανά έδρανα μαζί μου από το Δεκέμβριο του 2016 που εκλέχθηκα στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να επιχειρούν δια περιφοράς στο σωματείο τους να εκδώσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 5.4.2018 απόφαση εναντίον μου και χωρίς να ερωτηθώ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι την ίδια ώρα διατηρώ άριστες σχέσεις με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το αίτημα μελών της ΟΣΥΑΠΕ να μη συζητηθεί η ανακοίνωση που εσπευσμένα έφερε το προεδρείο της και φυσικά δεν το ψήφισαν!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεδρίασε στις 17.4.2018, στήριξε τις απόψεις μου και τη νομιμότητα της εκλογής μου (όπως άλλωστε ήταν και το ορθό) και αυτό είναι μια απάντηση που κατακεραυνώνει και εξευτελίζει αυτούς/ές που θα ήθελαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα και αυτούς/ές που ενδεχομένως κρύβονται από πίσω τους...

Τέλος εκφράζω τη λύπη μου που αφενός δεν ερωτήθηκα για την εγκυρότητα της απόφασης της ΟΣΥΑΠΕ (είσαστε το μόνο τοπικό Μ.Μ.Ε. που την ενστερνίστηκε και την παρουσίασε ως «φοβερή» είδηση ακόμα και στο πρωτοσέλιδο (!) και αφετέρου μου γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά για το χρόνο και τον τρόπο που αυτή παρουσιάστηκε, που είναι κοντινή χρονικά με την αναφορά μου στον αρμόδιο εισαγγελέα διαφθοράς για τον περιβόητο διαγωνισμό της Π.Ν.Αι. για την προμήθεια λαμπτήρων led (που ακυρώθηκε ως φωτογραφικός) από την Α.Ε.Π.Π. και με τις πρόσφατες αναφορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για ειδική μεταχείριση περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας και συγγενών τους και παρουσία δημοσιογράφων με αξιόλογες αμοιβές που κάποιες από αυτές καταβάλλονται από προβληματικές -όπως δείχνουν τα οικονομικά τους στοιχεία- εταιρείες της Π.Ν.Αι.!»

Διαβάστε ακόμη

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη