Γεμάτο νερό το Φράγμα του Γαδουρά

Γεμάτο νερό το Φράγμα του Γαδουρά

Γεμάτο νερό το Φράγμα του Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1380 ΦΟΡΕΣ

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Φράγμα Γαδουρά, περιέγραψε προχθές, με πολύ θετικά λόγια, ένας εκ των Διευθυντών νερού της Εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», που έχει την ευθύνη της διαχείρισης, της λειτουργίας και της συντήρησης του υδραγωγείου, ο κ. Παναγιώτης Διαμαντόπουλος.

Καταρχήν, όπως είπε, από πέρυσι τον Αύγουστο ξεκίνησε μία καινούργια εργολαβία, με ανάδοχο πάλι την Εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» η οποία αφορά στη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού του Φράγματος Γαδουρά, το ίδιο το φράγμα και το υδραγωγείο, δηλαδή τη μεταφορά από το φράγμα προς την εγκατάσταση και από την εγκατάσταση προς την πόλη. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να παράγει 60 χιλιάδες κυβικά νερό την ημέρα το οποίο να είναι σύμφωνο με τις διεθνείς προδιαγραφές πόσιμου νερού.

Σήμερα, η πόλη παίρνει 20 χιλιάδες κυβικά νερό και είναι έτοιμοι να δώσουν το μάξιμουμ αφού το φράγμα είναι γεμάτο νερό, μια και έβρεξε πολύ φέτος. Επίσης, στο πλαίσιο της εργολαβίας ξεκίνησε μία έρευνα για τον ίδιο τον ταμιευτήρα, δηλαδή να δουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αφού μήνα με το μήνα το φράγμα αλλάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο, θα βοηθήσει πάρα πολύ και την Περιφέρεια και τον Δήμο και την Εταιρεία ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να ρυθμίζουν σε κάθε εποχή. Η χειρότερη ποιότητα νερού φθάνει τον Σεπτέμβριο που έχουν πλήρη αναστροφή του φράγματος και μετά ξανακαθαρίζει για να φθάσει στα πιο καθαρά επίπεδα το Χειμώνα.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αφού το έργο έχει φτιαχθεί για να μπορεί να επεξεργάζεται μία ποιότητα νερού με κάποια χαρακτηριστικά φυσικοχημικά και δεν έχουν συναντήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Είπε ακόμη ότι, γενικά, το νερό του φράγματος είναι πολύ καθαρό, «είναι καλό νερό», περνάει από όλα σχεδόν τα στάδια επεξεργασίας αυτή τη στιγμή και παραδίδεται πολύ καθαρό στην πόλη. Παράλληλα, κάνουν πλήρεις μηνιαίες αναφορές τις οποίες δίνουν στην Περιφέρεια και οι αναλύσεις που κάνουν είναι καθημερινές όλο το 24ωρο συν ότι υπάρχουν όργανα on-line που παρακολουθούν διάφορες παραμέτρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και καταγράφονται.

Αυτή τη στιγμή, χαρτογραφούν το φράγμα αφού κάνοντας δειγματοληψίες τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα για να κάνουν το προφίλ του φράγματος, βλέπουν και τον πυθμένα του για να γνωρίζουν ακριβώς την ποσότητα του νερού που υπάρχει.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών