Σπηλιωτόπουλος: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ΝΔ

Σπηλιωτόπουλος: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ΝΔ

Σπηλιωτόπουλος: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ΝΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 257 ΦΟΡΕΣ

Η ΝΔ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδεολογικού στίγματος, τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος ʼρης Σπηλιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ΝΔ».

Η ΝΔ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ιδεολογικού στίγματος, τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος ʼρης Σπηλιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία της ΝΔ».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real σημείωσε: «Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι το πολιτικό στίγμα της ΝΔ, που έδωσε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή και ο σημερινός αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς. Είναι ιδεολογία η οποία εκπορεύεται από το καταστατικό μας και από τις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης, από τη στιγμή που γεννήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν έχουμε, λοιπόν, πρόβλημα ιδεολογίας. Είναι ξεκάθαρη η ιδεολογία μας .Είμαστε αυτοί οι οποίοι αναζητούμε νέα φιλοσοφικά και κοινωνικά ρεύματα. Αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε στη ΝΔ. Ότι πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη της ΝΔ».

Δήλωσε επιφυλακτικός στην πρόταση της κας Ντόρας Μπακογιάννη για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις προμήθειες και τις σπατάλες στο χώρο της υγείας και επανέλαβε την ίδια θέση και για την Εξεταστική στον τομέα της οικονομίας, που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και το ενδεχόμενο μείωσης των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως «δεν μπορεί διαρκώς αυτή η κυβέρνηση να μας αιφνιδιάζει με σαλαμοποιημένες τμηματικές προτάσεις».

«Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση αυτή, συνολικά να θέσει σε επίπεδο εθνικού διαλόγου τις δικές της προτάσεις, να ακούσει και τις δικές μας προτάσεις, να δούμε τι κάναμε έως και σήμερα, τι πρέπει να γίνει από εδώ και έπειτα και μαζί συνολικά μέσα από έναν εθνικό διάλογο να καταλήξουμε σε πορίσματα, με τη δέσμευση ότι αυτά θα τα εφαρμόσουμε», είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τάσσεται υπέρ της συναίνεσης στον χώρο της Παιδείας, σημειώνοντας:

«Είμαστε υπέρ της σύνθεσης, υπέρ της συναίνεσης στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας. Αυτό και εγώ ως Υπουργός έκανα πράξη, ανοίγοντας εθνικό διάλογο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπό τον κο Μπαμπινιώτη. Καταλήξαμε σε πορίσματα, σε συμπεράσματα. Συμμετείχε η κα Διαμαντοπούλου στο διάλογο αυτό. Δεσμευτήκαμε ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα εφαρμόσει τα αποτελέσματα του διαλόγου. Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα, έχει περάσει ένας χρόνος, τα δε αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου για τα σχολεία και τον τρόπο που θα μπουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια τα κρατάει η κα Διαμαντοπούλου ερμητικά κλειστά στο δικό της το συρτάρι και ανακινεί μονομερώς θέματα που αφορούν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεχνώντας ότι πρόσφατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έγινε επί των ημερών μου. Εμείς λέμε ναι: συμμετέχουμε στο διάλογο, αλλά όχι σε αιφνιδιασμούς και όχι σε διάλογο προσχηματικό. Ας εφαρμόσει τις προηγούμενες προτάσεις στις οποίες καταλήξαμε και θα προχωρήσουμε μαζί. Εάν θέλει να προχωρήσουμε μαζί για να μην κάνουμε τα παιδιά μας πειραματόζωα για ακόμη μια φορά».

Διαβάστε ακόμη

Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης

Ερώτηση Αποστολάκη-Παναγιωτόπουλου: «Τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά μας»

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας