Ακυρώθηκε πτήση λόγω της τέφρας

Ακυρώθηκε πτήση λόγω της τέφρας

Ακυρώθηκε πτήση λόγω της τέφρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Μία πτήση που είχε ως προορισμό το αεροδρόμιο της Ρόδου ήταν η μοναδική ακύρωση που σημειώθηκε χτες στο νησί μας λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που αιωρείται στον ουρανό της Ευρώπης, προερχόμενη από το ηφαίστειο της Ισλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η απευθείας πτήση από τη Βρέμη για τη Ρόδο της αεροπορικής εταιρίας Ryan air, δεν πραγματοποιήθηκε καθώς το αεροδρόμιο της γερμανικής αυτής πόλης έμεινε για αρκετές ώρες χτες κλειστό. Αντιθέτως πραγματοποιήθηκαν όλες οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, που αποτελούσαν και τον κύριο όγκο της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιό μας. Σημειώνεται ότι αργά χτες το μεσημέρι άρχισαν να επαναλειτουργούν σταδιακά τα αεροδρόμια της βόρειας Γερμανίας που έκλεισαν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία. Συγκεκριμένα οι πτήσεις στα αεροδρόμια Βρέμης και Αμβούργου διεξάγονται από τότε κανονικά ενώ αναμενόταν να ανοίξει και το αεροδρόμιο του Βερολίνου. Ο κίνδυνος ευρύτερων προβλημάτων υποχωρεί, καθώς έχει σταματήσει η δραστηριότητα του ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (Eurocontrol) εκτιμά ότι από σήμερα Πέμπτη η αεροπορική κίνηση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο θα διεξάγεται ομαλά. Τα αεροδρόμια της βόρειας Γερμανίας έκλεισαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προήλθε από τις εκρήξεις του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Περίπου 700 πτήσεις σε σύνολο 8.000 προγραμματισμένων πτήσεων αναμενόταν να ματαιωθούν χτες στη Γερμανία, ενώ 500 πτήσεις ακυρώθηκαν την Τρίτη στον βρετανικό εναέριο χώρο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει η δραστηριότητα του ηφαιστείου Γκρίμσβετν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Τετάρτης και ο καπνός που αναδύεται έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Ο εναέριος χώρος της Δανίας, ένα μικρό τμήμα του οποίου είχε κλείσει την Τρίτη για την κυκλοφορία άνοιξε και πάλι την Τετάρτη στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) αφού εξαφανίσθηκε το νέφος ηφαιστειακής τέφρας.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου