Tα ονόματα που παίζουν για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Tα ονόματα που παίζουν για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Tα ονόματα που παίζουν για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Η ονοματολογία για τον ευρύτατο ανασχηματισμό που προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου έχει ανάψει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρότερο με σκοπό να είναι πιο ευέλικτο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καρατόμηση υφυπουργών και ενίσχ

Πυρετός στο Μαξίμου και στα κομματικά επιτελεία εν αναμονή του ευρύτατου ανασχηματισμού και της ψήφου εμπιστοσύνης που προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά ναυάγιο της προσπάθειας για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως προβλέπεται, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει στη Βουλή μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, πιθανότατα την Παρασκευή, και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Η ονοματολογία για τον ευρύτατο ανασχηματισμό που προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου έχει ανάψει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρότερο με σκοπό να είναι πιο ευέλικτο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καρατόμηση υφυπουργών και ενίσχυση της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικούς και τεχνοκράτες.

Το δίλημμα πολιτικός ή τεχνοκράτης κυριαρχεί για τη θέση νέου τσάρου της οικονομίας, καθώς θεωρείται δεδομένη η απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ή η μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο. Για άλλη μια φορά, παίζει το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και προσώπου που εκτός από την ευρωπαϊκή εμβέλεια που διαθέτει τυγχάνει αποδοχής και εκτός κυβέρνησης.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει πολιτικό πρόσωπο για το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών.

Το Reuters, μάλιστα, αναφέρει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και σημειώνει πως πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο υπουργός ʼμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πιθανό πρέπει να θεωρείται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα σπάσει και θα συσταθεί δεύτερο υπουργείο, με πιο πιθανή ονομασία " υπουργείο Προϋπολογισμού".

Σημαντικό ρόλο στον επικοινωνιακό τομέα φέρεται να αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος έχει εμπειρία από τη μακρά θητεία του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, επί Σημίτη.

Παραιτήθηκαν Φλωρίδης και Νασιώκας


Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου