Η Νάπολη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η Νάπολη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η Νάπολη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζεται στην Νάπολη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της προβληματικής περισυλλογής των απορριμμάτων. Περισσότεροι από χίλιοι εξακόσιοι τόνοι σκουπιδιών, παραμένουν στους δρόμους, για κίνδυνο επιδημίας προειδοποιούν τα ΜΜΕ. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπόσ

Συνεχίζεται στην Νάπολη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της προβληματικής περισυλλογής των απορριμμάτων. Περισσότεροι από χίλιοι εξακόσιοι τόνοι σκουπιδιών, παραμένουν στους δρόμους της μεγαλούπολης του ιταλικού νότου, κυρίως στις περιοχές εκτός ιστορικού κέντρου.

Ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεσμεύτηκε να εγκρίνει ειδικό νομοθετικό διάταγμα, κατά το υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, το οποίο θα πρέπει να προσφέρει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τα κύρια προβλήματα που συναντά ο «Καβαλιέρε», προέρχονται από την Λέγκα του Βορρά, η οποία δεν θέλει, σε καμία περίπτωση, να μεταφερθεί, μέρος των σκουπιδιών, σε χωματερές και εγκαταστάσεις καύσης που βρίσκονται στους βόρειους νομούς της χώρας.

«Δεν θα δεχθούμε απάτες, είμαστε έτοιμοι να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να πείσει τον ηγέτη της Λέγκα Ουμπέρτο Μπόσσι ότι πρέπει να υπερισχύσει το αίσθημα εθνικής αλληλεγγύης, λόγω και της κρισιμότητας του όλου προβλήματος. Το κλίμα, όμως, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά στον κίνδυνο επιδημίας, λόγω και της συνεχούς ανόδου της θερμοκρασίας.

Οι τουρίστες, άρχισαν να ακυρώνουν τις επισκέψεις τους στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου, ενώ, σε πολλές περιοχές, οι κάτοικοι, δεν αφήνουν τα παιδιά να κατέβουν να παίξουν στο δρόμο και ζουν αμπαρωμένοι μέσα στα σπίτια, με τα παράθυρα, συνεχώς κλειστά.

Τα απορριμματοφόρα, εκτελούν τις διαδρομές τους, συνοδευόμενα από αυτοκίνητα της αστυνομίας, που τα προστατεύουν από επιθέσεις οργισμένων πολιτών, αλλά και τυχόν σαμποτάζ του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο θα ήθελε να συνεχίσει να ελέγχει όλες τις παράνομες χωματερές.

Οι πυρπολήσεις σωρών σκουπιδιών, την περασμένη νύχτα, ξεπέρασαν τις τριάντα.




Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης