Σε μείωση των φόρων προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση

Σε μείωση των φόρων προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση

Σε μείωση των φόρων προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Σε μείωση της φορολογίας το 2013 προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση και το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο. Προτίθενται να ευνοήσουν μεσαία και χαμηλά εισοδήματα ενόψει εκλογών. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2012 αν

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας το 2013, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος FDP που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου ʼγκελα Μέρκελ.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα μελετήσει επίσης το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012. Ωστόσο, το ακριβές ύψος της μείωσης των φόρων δεν θα γίνει γνωστό πριν από το φθινόπωρο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και το Φιλελεύθερο FDP, που κυβερνούν τη χώρα από το 2009, προτίθενται να ευνοήσουν τα μεσαία και τα χαμηλά εισόδηματα ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013.

Η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δέκα ημέρες, όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρούσε «μη ρεαλιστική» μια τέτοια πιθανότητα, υπενθυμίζοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ πάντως είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η μείωση των φόρων θα φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, δηλαδή 175 ευρώ κατ' άτομο.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2012 αναμένεται ότι θα είναι μικρότερο απ' όσο προβλεπόταν την άνοιξη, όμως η βοήθεια προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα επηρεάσει τους ρυθμούς μείωσής του τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από υπουργική πηγή.

Το έλλειμμα το 2012 θα φτάσει τα 27,2 δισ. ευρώ, εκτιμάται στο έγγραφο αυτό, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον περασμένο Μάρτιο το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας υπολόγιζε ότι το έλλειμμα θα ανερχόταν στα 31,5 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, όχι όμως με τους ρυθμούς που ήλπιζε το υπουργείο.
Το 2013 υπολογίζεται ότι θα είναι 24,9 δισ., το 2014 θα πέσει στα 18,7 δισ. και το 2015 στα 14,7 δισ.

Τον Μάρτιο το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε ότι μέχρι το 2015 το έλλειμμα θα είχε μειωθεί στα 13,3 δισ. ευρώ. Αναθεώρησε όμως την πρόβλεψή του λόγω της σύστασης, από το 2013, του μόνιμου μηχανισμού βοήθειας προς τις χώρες της ευρωζώνης, στον οποίο η Γερμανία θα συμβάλει με 4,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.



Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10