Ο γερουσιαστής Ρούμπιο δεν αποκλείει μονομερείς επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Ο γερουσιαστής Ρούμπιο δεν αποκλείει μονομερείς επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Ο γερουσιαστής Ρούμπιο δεν αποκλείει μονομερείς επιθέσεις εναντίον του Ιράν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

Ο Μάρκο Ρούμπιο, ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που φέρεται να είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του αντιπροέδρου στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσουν σε «μονομερείς» επιθέσεις ώστε να εμποδίσουν το Ιράν να

Ο Μάρκο Ρούμπιο, ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που φέρεται να είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση του αντιπροέδρου στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσουν σε «μονομερείς» επιθέσεις ώστε να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα.

«Από τη στιγμή που γίναμε υπερδύναμη, προτιμούσαμε να συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Ρούμπιο, γερουσιαστής από τη Φλόριντα, στη διάρκεια ομιλίας του σε think tank στην Ουάσινγκτον.

Όμως, «στο παρελθόν η Αμερική έχει δράσει μονομερώς και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει όταν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε ο Ρούμπιο αναφερόμενος στο Ιράν, το οποίο οι δυτικές χώρες κατηγορούν ότι προσπαθεί να κατασκευάσει ατομική βόμβα. Η Τεχεράνη διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές και επιμένει ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς.

Ο Μάρκο Ρούμπιο, 40 ετών, είναι μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων της Γερουσίας. Το όνομά του έχει αναφερθεί επανειλημμένα ως πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι κρίσιμο να προωθηθεί η συνεργασία με άλλες χώρες, ώστε να διευθετηθούν το συριακό και το ιρανικό ζήτημα.

Όμως, «την ώρα που διαμορφώνουμε την περιφερειακή μας πολιτική (στη Μέση Ανατολή), πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας τον βασικό στόχο, ο οποίος είναι να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει κυρίαρχη θέση», υπογράμμισε ο Ρούμπο.

Και «πρέπει παράλληλα να προετοιμάσουμε τους συμμάχου μας και όλο τον κόσμο για την αλήθεια η οποία δυστυχώς είναι ότι, αν αποτύχουν όλες οι άλλες επιλογές, θα πρέπει να καταφύγουμε στη στρατιωτική λύση για να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», κατέληξε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής.

ΑΠΕ


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης