Η Ελληνική Αστυνομία εκπαιδεύεται σε θέματα τρομοκρατίας

Η Ελληνική Αστυνομία εκπαιδεύεται σε θέματα τρομοκρατίας

Η Ελληνική Αστυνομία εκπαιδεύεται σε θέματα τρομοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σεμιναρίου σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την καταπολέμηση της τοπικής και διεθνικής τρομοκρατίας. Την επιμέλεια διεξαγωγής του σεμιναρίου είχε η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σεμιναρίου σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την καταπολέμηση της τοπικής και διεθνικής τρομοκρατίας.

Την επιμέλεια διεξαγωγής του σεμιναρίου είχε η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ολοκληρώθηκε το δωδεκαήμερο σεμινάριο με θέμα «Καταπολέμηση τοπικής και διεθνικής τρομοκρατίας», που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο σεμινάριο, που υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής, συμμετείχαν 24 εκπαιδευόμενοι, από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Το διδακτικό προσωπικό αποτελούσαν Αμερικανοί εκπαιδευτές-εμπειρογνώμονες.

Το σεμινάριο παρείχε θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα όπως η έρευνα, ο εντοπισμός και η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για την ποινική δίωξη ατόμων, σε σχέση με τρομοκρατικές δραστηριότητες και περιστατικά τοπικής και διεθνικής τρομοκρατίας.

Το σεμινάριο περιλάμβανε εκπαίδευση σε θέματα:

- οργάνωσης και ανάπτυξης σχεδίων και μεθόδων για την διεξαγωγή και διαχείριση περίπλοκων αστυνομικών ερευνών,
- ενδείξεων και νέων τάσεων σε σχέση με την έρευνα τόπου εγκλήματος,
- διαχείρισης πληροφοριών και ανάλυσης,
- συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες της χώρας, καθώς και του εξωτερικού.
- εκπαίδευσης για τη συλλογή και εμπεριστατωμένη καταγραφή αποδεικτικών στοιχείων για την ποινική δίωξη υπόπτων,
- νέων τεχνικών σχετικά με την έρευνα τρομοκρατικών περιστατικών και ανάκρισης υπόπτων τοπικής και διεθνικής τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε συζητήσεις και ασκήσεις με διάφορα σενάρια, ενώ υπήρξε και μελέτη-ανάλυση συγκεκριμένων τρομοκρατικών υποθέσεων.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, ο διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης, επέδωσε πτυχία στους εκπαιδευόμενους, ενώ απένειμε και τιμητικές πλακέτες στους εκπαιδευτές για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου