Βενιζέλος: Η "θανατηφόρα" φράση των Ευρωπαίων

Βενιζέλος: Η "θανατηφόρα" φράση των Ευρωπαίων

Βενιζέλος: Η "θανατηφόρα" φράση των Ευρωπαίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 110 ΦΟΡΕΣ

Στους βασικούς άξονες για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, οι οποίοι τώρα πρέπει να εξειδικευθούν, συμφώνησαν, κατά τη συνάντηση τους, οι πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη των

Στους βασικούς άξονες για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα, οι οποίοι τώρα πρέπει να εξειδικευθούν, συμφώνησαν, κατά τη συνάντηση τους, οι πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε, ότι η διαπραγμάτευση δεν θα αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα και θα γίνει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τόνισε δε, ότι καθοριστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης αυτής είναι η επιμήκυνση, κατά δύο χρόνια, της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής (μέχρι το 2016).

Επίσης, πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση που θα γίνει θα επιτρέπει την άμεση και πλήρη εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, θα διασφαλίζει το κοινωνικό πακέτο, ένα πραγματικό αναπτυξιακό πακέτο, καθώς και το πακέτο που θα περιλαμβάνει τη βιωσιμότητα του χρέους με ασφαλή τρόπο για την Ελλάδα, αλλά όχι σε βάρος των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, η επέκταση του χρόνου προσαρμογής θα δώσει τη δυνατότητα να μην εφαρμοστούν πολλά από τα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς η χώρα θα πετυχαίνει τους στόχους της και θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλουμε να πούμε ότι πραγματικά πρόκειται για τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε με την ευκαιρία τρία μηνύματα, δύο προς τους Έλληνες πολίτες και ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το πρώτο απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο εγγυητής της σταθερής και αποτελεσματικής γραμμής που ακολουθεί η χώρα και θα περιμένει στο τέλος να αναγνωριστεί για την προσφορά του. Κάθε άλλη γραμμή, τόνισε, είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη.

Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται γενικά προς τους Έλληνες πολίτες. Θα αγωνιζόμαστε, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τέλους για να μην είναι τα μέτρα οριζόντια και τα μέτρα αυτά να είναι πραγματικά τα τελευταία.

Το τρίτο μήνυμα απευθύνεται προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι, όπως επισήμανε, δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και δεν έχουν αναγνωρίσει τις μεγάλες θυσίες και τα μεγάλα επιτεύγματα των Ελλήνων. Και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μάς βοηθούν αλλά όχι όσο και όπως θα έπρεπε, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που μας δάνεισαν και ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνεχιστεί η ανιστόρητη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση περί της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θανατηφόρα για την Ευρώπη και την ευρωζώνη τη φράση που χρησιμοποιείται από Ευρωπαίους αξιωματούχους σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα είναι μέσα στην ευρωζώνη αρκεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου