Γιάννης Κότσιρας - Νέο CD: "Μουσικό Κουτί"

Γιάννης Κότσιρας - Νέο CD: "Μουσικό Κουτί"

Γιάννης Κότσιρας - Νέο CD: "Μουσικό Κουτί"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Τέσσερα χρόνια μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ "Και Πάλι Παιδί", ο Γιάννης Κότσιρας αιφνιδιάζει ευχάριστα την δισκογραφική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κυκλοφορώντας το νέο του CD με τίτλο "Μουσικό Κουτί".

Τέσσερα χρόνια μετά τη κυκλοφορία του άλμπουμ "Και Πάλι Παιδί", ο Γιάννης Κότσιρας αιφνιδιάζει ευχάριστα την δισκογραφική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κυκλοφορώντας το νέο του CD με τίτλο "Μουσικό Κουτί".

Η καινούρια δουλειά του Κότσιρα κυκλοφορεί από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 σε όλα τα δισκοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία της χώρας μας.

Ο διακεκριμένος ερμηνευτής για πρώτη φορά είναι και ο συνθέτης σε όλα τα τραγούδια της έκδοσης αυτής, ενώ επίσης υπογράφει και στιχουργικά δύο κομμάτια του δίσκου.

Συνεργάζεται στα άλλα τραγούδια του CD με τον ʼρη Δαβαράκη, τον Οδυσσέα Ιωάννου, την Όλγα Μοσχοχωρίτου και τον νεότερο και πολλά υποσχόμενο Σταύρο Σταύρου. Ένα τραγούδι του δίσκου ερμηνευτικά το μοιράζεται με τον προσφιλή ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο.

Σε παλαιότερες δισκογραφικές κυκλοφορίες, είτε δικές του είτε συναδέλφων του, όπως σε άλμπουμ του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, είχε δείξει και μία τολμηρή συνθετική πλευρά του υπογράφοντας ένα τραγούδι, αλλά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει μία συνολική εικόνα αυτού του δημιουργικού πλούτου.

Έντεκα τραγούδια και δύο μουσικά θέματα είναι το περιεχόμενο αυτού του τόσο προσωπικού άλμπουμ, που για τίτλο ο ίδιος επέλεξε και λεκτικά και εικαστικά ένα παιδικό δικό του "Μουσικό Κουτί".



Ξεφυλλίζοντας τους τίτλους των τραγουδιών ακόμα και πριν την ακρόαση τους, υποψιάζεσαι με την πρώτη ματιά, ότι ο καλλιτέχνης επιλέγει να τραγουδήσει θέματα που αγγίζουν καθημερινά τη νέα σκληρή ελληνική πραγματικότητα, είτε είναι απόλυτα κοινωνικής χροιάς είτε άπτονται ιδεολογικών απογοητεύσεων, είτε πραγματεύονται πιο προσωπικά ανθρώπινα συναισθήματα.

Για παράδειγμα παραθέτουμε κάποιους τίτλους "Ελεύθεροι ηττημένοι", "Κάντε όλοι στην άκρη", "Παίρνω ό,τι δίνω", "Δύο ξένοι", "Όλα είναι ψέματα", "Για σένα".

Κλείνοντας την περιληπτική παρουσίαση της νέας αυτής μουσικής έκφρασης πρέπει να επισημάνουμε την αρτιότητα της παραγωγής από πλευράς  ενορχηστρωτικής προσέγγισης και συνθετικής δεινότητας.

Θυμίζουμε ότι το πρώτο single του CD είναι το "Παίρνω ό,τι δίνω", σε μουσική του Γιάννη Κότσιρα και στίχους του Σταύρου Σταύρου, που αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη εκτίμηση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.


var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!