Πωλούσαν κρέας αλόγου για βοδινό

Πωλούσαν κρέας αλόγου για βοδινό

Πωλούσαν κρέας αλόγου για βοδινό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία ύστερα από την αποκάλυψη ότι γνωστή εταιρία έφτιαχνε λαζάνια που περιείχαν κιμά από κρέας αλόγου.

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία ύστερα από την αποκάλυψη ότι γνωστή εταιρία έφτιαχνε λαζάνια που περιείχαν κιμά από κρέας αλόγου.

Πριν λίγες μέρες DNA αλόγου είχε βρεθεί σε μπιφτέκια, ενώ τώρα βρέθηκαν σε προμαγειρεμένα, κατεψυγμένα λαζάνια της εταιρείας Findus και μάλιστα σε ποσοστό από 60 έως 100%.

Η υπηρεσία για τη ασφάλεια τροφίμων έχει ζητήσει από όλες τις εταιρείες να ελέγξουν το επεξεργασμένο βοδινό κρέας, ενώ η σκιώδης υπ. Περιβάλλοντος ζήτησε από τις εταιρίες να ενημερώνουν τους καταναλωτές αν τα προϊόντα τους περιέχουν επεξεργασμένο βοδινό κρέας.

Η βρετανική υπηρεσία διέταξε ελέγχους για να διαπιστωθεί εάν τα λαζάνια περιείχαν και την καρκινογόνο ουσία φενιλβουλταζόνη, ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πίσω από το σκάνδαλο να κρύβονται «εγκληματικές οργανώσεις».

Τον Ιανουάριο κρέας αλόγου βρέθηκε σε ιρλανδικά προϊόντα αλυσίδας σουπερμάρκετ, ενώ οι υγειονομικές Αρχές είπαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών.

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, αλλά και την Ισπανία, την Πολωνία και τη Γαλλία, ενώ στο πελατολόγιο της εταιρείας είναι και η Ελλάδα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον χαρακτήρισε το σκάνδαλο με τα λαζάνια «εντελώς απαράδεκτο» και δήλωσε ότι η παρουσία μη εξουσιοδοτημένων συστατικών στα τρόφιμα «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».
var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης